Očekivani stav
641

Vučić se očitovao o presudi Karadžiću i više puta ponovio da nema ukidanja RS-a

Klix.ba
Foto: Srđan Ilić/PIXSELL
Foto: Srđan Ilić/PIXSELL
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da su potpuno neosnovana očekivanja da presuda Radovanu Karadžiću ima bilo kakve veze sa opstankom Republike Srpske.

Vučić, koji se tek danas očitovao u vezi sa presudom za Karadžića kojom je osuđen na doživotnu robiju, istakao je da neće biti nikakvog ukidanja Republike Srpske.

Vučić je, nakon obilaska radova na zgradi RTV-a, u izjavi novinarima rekao da je stav po tom pitanju iznio još poslije prvostepene presude Karadžiću, i da ne vidi da se išta promijenilo po tom pitanju.

“Tri su poruke ključne, a prva je da Srbija mora da gleda u budućnost i sopstveni razvoj, mora da razmišlja kako sebe i svoju snagu da izgradi. Političke snage nema bez ekonomske", rekao je Vučić, prenosi B92.

Povodom reakcija iz regiona na presudu Karadžiću koje su se ticale Republike Srpske, a ne Karadžića, poručio je "onima koji maštaju da presuda može da znači ukidanje RS, da je ona dejtonska i ustavna kategorija".

Vučić je istakao da kao predsjednik Srbije, koja je garant Dejtonskog sporazuma, može da poruči da neće biti nikakvog ukidanja RS.