Tri nove mjere?
103

Vučić: S velikom dozom straha očekujem nove mjere Prištine

SRNA
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vućić izjavio je danas da bi Priština mogla da preduzme tri nove mjere usmjerene protiv Srbije, od kojih se ne zna koja je gora za Srbe.

Vučić nije precizirao koja su to tri nova poteza Prištine, napominjući da ne smatra da je ijedna od tih stvari dugoročno dobra za premijera Kosova Ramusha Haradinaja, koji stvari posmatra kratkoročno.

On je rekao nove mjere Prištine očekuje sa velikom dozom straha zbog srpskog naroda na Kosovu i njegove budućnosti.

"Vidim da je to ludilo postalo bezgranično. Za to je dijelom odgovorna međunarodna zajednica, jer to nije odmah spriječila u danu kada su donijeli odluku o uvođenju takse od 100 posto za robu iz centralne Srbije", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Što je viši stepen ludila u donošenju odluka protiv Srbije, kaže Vučić, to je veća popularnost albanskih političara, koji to sada koriste za svoje unutrašnje obračune, dok srpski narod strada.

"Mislim da je za nas bilo važno da pokazujemo stabilno, snažno, a uvijek mirno suprotstavljanje takvim mjerama, ali vidjet ćemo šta će da preduzimaju i u skladu sa tim donosit ćemo odluke", rekao je Vučić.