Važni sastanci
3

Vučić razgovarao sa Merkel o situaciji u regionu, slijedi sastanak s Macronom

SRNA
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Parizu sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu i evropskim integracijama Srbije.

Merkel je pozdravila ekonomske uspjehe Srbije i istakla da želi da pomogne da se u regionu Zapadnog Balkana održi mir i stabilnost, saopćeno je iz Službe za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

Vučić je obavijestio Merkel o toku dijaloga i posljednjim potezima Prištine, koji se tiču povećanja taksi na robu iz Srbije i BiH, istakavši da ne razumije kada neko na neodgovoran način krši postignute sporazume i narušava regionalnu saradnju i stabilnost.

On je govorio i o poboljšanju ekonomske situacije u Srbiji, zahvalivši Merkel na povećanju broja njemačkih investicija u Srbiji, koje danas zapošljavaju više od 52.000 ljudi.

Predsjednik Srbije i njemačka kancelarka prisustvuju u Parizu obilježavanju 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata. Vučić će se tokom dana sastati i sa predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom.