Govorio o Sandžaku
155

Vučić: Prošla su vremena otcijepljivanja, to su gluposti, hajde svi lijepo da živimo

S. M.
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da se Sanždak neće otcijepiti od Srbije jer bi to onda značilo da će se od Bosne i Hercegovine otcijepiti 68 opština sa srpskom većinom, dodavši da je vrijeme otcijepljivanja prošlo.

Vučić je kazao Bošnjaci danas dolaze u petostrukom broju u Beograd da žive, a ne u Sarajevo i da se mnogo toga promijenilo.

"Na svim stranama ima ekstremista. Kada je jedan od njihovih čelnika došao u Pazar, a mislim da je Ugljanin govorio o fašističkoj Srbiji. I pitaju me šta ću da uradim. Kaže da će otcijepiti Sandžak. Šta će, oni da otcijepe tri opštine, a neće se otcijepiti 64 opštine u Republici Srpskoj sa srpskom većinom i još četiri u Federaciji BiH? Dajte pustite te gluposti, hajde svi lijepo da živimo. Gdje ćete da se otcijepite, to su prošla vremena", rekao je Vučić.

U nastavku je govorio o Ukrajini, rekavši da neće lako pobijediti u vojnom smislu i da je to gotovo nemoguće, ali da će dobiti veliki zamah na evropskom putu.

"Mislim da će biti donijete odluke o hitnom početku pregovora i hitnom ulasku u EU. Amerikanci prave jedan blok unutar Evrope, poseban blok koji će činiti Poljska, Baltičke zemlje i Ukrajina. Imat ćete zemlje koje su veće od Francuske po broju stanovnika. Ako dodate tome i Rumuniju, onda taj kvintet ili sekstet postaje najmoćniji u Evropi, a pod direktnim je utjecajem Amerike", rekao je Vučić.