Važne teme
0

Vučić pozvao Trumpa da posjeti Srbiju

SRNA
Aleksandar Vučić (Foto: EPA-EFE)
Aleksandar Vučić (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pozvao američkog predsjednika Donalda Trumpa da posjeti Srbiju.

Vučić je za TV Pink rekao da je u kratkom susretu sa Trumpom, na prijemu koji je američki predsjednik organizovao povodom zasjedanja Generalne skupštine UN u New Yorku, podsjetio Trumpa da su ljudi u Srbiji ti koji ga podržavaju poslije Poljaka najviše u cijeloj Evropi.

Navodeći da su prijemu prethodili važni razgovori sa američkim zvaničnicima Matthewom Palmerom i Filipom Rikerom, Vučić je naglasio da je Amerika zainteresovana za rješavanje "kosovskog čvora" i želi da to ne stoji kao zamrznuti konflikt, što je i u interesu Srbije.

"Kao pozitivno bih istakao da sa Amerikancima može da se razgovara razumno. Oni imaju svoje stavove i drugačije mišljenje po pitanju Kosova, ali možete da iznosite ideje i žele da ih čuju. Čini mi se da se trude da pronađu rješenje, a ne da apripori osuđuju Srbiju, kako je to bio slučaj ranije. To je neka vrsta malog napretka", rekao je Vučić.

On je istakao da se Srbija bori za svoju poziciju i u tom kontekstu napomenuo da je sastanak sa predstavnikom svake države važan.

"Suština je u tome šta mi za našu malu zemlju možemo da uradimo, Amerika i Kina su dominantne u svijetu. Mi gledamo kako sebe da pozicioniramo i obezbjednimo nesmetani rast srpskoj privredi", rekao je Vučić.