Ispred Narodne skupštine
85

Vučić: Pozivamo građane 26. maja na najveći skup ikada u Srbiji

A. Ku.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras građanima Srbije i pozvao ih na skup 26. maja u Beogradu kako bi odbranili slobodarske i demokratske vrijednosti.
U obraćanju je istakao da je pokazana dobra volja i prema političkim protivnicima "koji su na brutalan način zloupotrijebili tragediju i u toku dana žalosti zakazivali svoje političke skupove".

Spreman je da razgovara, kaže, o svim temama, od medija, reality programa, učešća policije, podnošenja ostavki i različitih funkcionera u Narodnoj skupštini Srbije te pozvao građane da 26. maja učestvuju na velikom događaju u Beogradu.

"Ništa od toga nije bilo dovoljno i neće biti dovoljno. Јedini njihov cilj je da se na silu preuzme vlast i da se Srbija uvede u haos, nestabilnost, nemire i nerede. Upravo zato, mi smo se večeras dogovorili i pozivamo sve građane Srbije da 26. maja, dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju pozovemo ljude u odbranu slobodarskih, demokratskih vrijednosti naše Srbije da dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji. Održat ćemo ga ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike u Beogradu 26. u poslijepodnevnim satima. Pozivamo sve ljude koji žele dobro Srbiji, koji žele da sačuvamo Srbiju, da je odbranimo od onih koji bi da je uruše i da je unište po svaku cijenu i da pokažemo na miran, dostojanstven, ponosan i demokratski način da Srbiju niko ne može da oduzme njenim građanima", poručio je Vučić.

Podsjetimo, jučer su održani veliki protesti opozicije, hiljade ljudi je šetalo Beogradom i Novim Sadom.

Organizatori su pročitali zahtjeve i postavili rok za njihovo ispunjenje do 12. maja.

Između ostalog, zatraženo je i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Happy i hitno ukidanje programa koji "promovišu nasilje, nemoral i agresiju", poput reality programa.

Kada su na kraju protesta ponovo pročitani zahtjevi, okupljeni su uzvikivali "Vučiću ostavka".