Podijelio svoje utiske
451

Vučić posjetio obnovljeni Hram Svetog Save i poručio: Ovo će biti nova Aja Sofija

A. B.
Aleksandar Vučić u posjeti Hramu Svetog Save, Foto: Instagram
Aleksandar Vučić u posjeti Hramu Svetog Save, Foto: Instagram
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je obišao završne radove na Hramu Svetog Save u Beogradu, nakon čega je utiske objavio na svom Instagram profilu.

Naime, Vučić je vidno uzbuđen u videoporuci na Instagramu kazao da hram izgleda bolje "od velike i veličanstvene Aja Sofije" i da će biti zapravo nova "Aja Sofija".

"Večeras prvi put otkad su sve skele sklonjene smo prvi put u Hramu Svetog Save i hoću samo za sve ljude u Srbiji i širom svijeta da kažem da naš hram izgleda bolje i od velike i veličanstvene Aje Sofije i da će biti nova Aja Sofija. Ima preko 50 miliona kockica mozaika, 320 tona mozaika i toliko lijepo izgleda da, kao što je njegova svetost patrijarh srpski Irinej rekao, nedostaju riječi", istakao je Vučić u videu.

Na kraju je kazao da se raduje što će svi građani Srbije i svi Srbi gdje god da žive, uskoro moći doći u hram i uvjeriti se u ono što su generacije prije njih uspjele napraviti. Na Instagramu su objavljene i fotografije posjete, a sa Vučićem su hram posjetili patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej i novoimenovani ambasador Srbije u SAD-u Marko Đurić.