Godišnjica SNS-a
40

Vučić pogriješio naziv svoje stranke pred punom dvoranom, članovi mu aplaudirali

D. Be.
Predsjednik Srbije i prvi čovjek Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić na obilježavanju 11. godišnjice osnivanja te stranke napravio je lapsus i stranku nazvao Srpskom radikalnom strankom čiji je nekada bio član.

"Najvažnije je da svi ljudi razumiju, da ni ja ni vi koji ste u Srpskoj radikalnoj... uh... šta ćete", rekao je Vučić i zaustavio se, mada je već bilo kasno.

Nakon što je promašio naziv stranke čiji je lider, dobio je aplauz cijele dvorane ispunjene članovima SNS-a.

"Od prošlosti ne možete da pobjegnete i bolje je da štoseve pravim sam na svoj račun", dodao je i nastavio energični govor.

On je članstvu svoje stranke poručio da se uradilo mnogo u Srbiji od 2012. godine, a imao je i jednu poruku za kolege.

"Ne birajte one koji vam nude laka rješenja. Oni koji nude laka rješenja, to su prevaranti", kazao je Vučić.

Prvi čovjek Srbije je najavio velike promjene u stranci na predstojećim stranačkim izborima u novembru istakavši da iz svojih redova moraju izbaciti sve one koji su se borili samo za lične interese.

Vučić je naveo da Srbija treba graditi prijateljstva, jačati vojsku koja će biti u stanju da je brani i jačati svoju policiju.

"Neće nam Amerikanci braniti da nam Rusi budu prijatelji, niti Istok da nam Evropljani budu prijatelji. Mi ćemo da se borimo za srpski interes. Srbija je broj jedan i srpski interes i ništa drugo nije važno", istakao je Vučić, što je propraćeno aplauzom.

Kako je dodao, Srbija će potpisivati ugovore sa kim hoće, da bi osigurala više posla za građane, a na izborima će pitati narod da li podržava takvu politiku, a ne druge zemlje.

"Srbija nije više onako mala da bi drugi odlučivali u ime njenog naroda i rukovdostva. Srbija će sama da donosi odluke o svojoj budućnosti", rekao je Vučić.

Vučić je poručio i da će se boriti za Kosovo i Metohiju i svakog Srbina, ali da "ne treba misliti da su stvari lake i da će moći da se ostvaruju rješenja koja su nekada zamišljali".

On je rekao da su uspjeli vratiti u žižu kosovsko pitanje, da su Srbe održali na Kosovu i da uspijevaju da pomažu narodu.

"Sve smo to uspjeli, ali naš narod nikada do kraja nije želio da čuje šta je stvarno istina", rekao je Vučić i dodao da narod na kraju ipak uvijek prezire one koji lažu i dodvoravaju se.