"Strašno oruđe"
18

Vučić očaran ruskim sistemima S-400 dopremljenim u Srbiju: Ovako nešto nisam vidio

A. D.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Komandni centar vježbe “Slovenski štit 2019“, kao i ruske PVO sisteme postavljene na aerodromu u Batajnici, među kojima su raketni sistem S-400 i “pancir“.

Vučić je, obilazeći sisteme S-400 i "pancir" koji su dopremljeni u Srbiju gdje će učestvovati na vježbi "Slovenski štit 2019", rekao da "ovako nešto nije vidio, prenosi RTS.

"Bio sam na njihovim aerodromima, ovako nešto nisam vidio, prosto kada čitate i gledate na sajtovima i u novinama mislite da nije istina, da je nemoguće, čini vam se da je bajka, ali eta pravda (istina je, prim. prevod sa ruskog)", rekao je predsjednik Srbije. Sistemi "pancir" i S-400 su, kaže, strašno oruđe.

"Kada ljudi pitaju da li bismo voljeli, voljeli bismo u ovom trenutku jedino kad bi nam Rusija ostavila. Drugačije ne bismo mogli da priuštimo", rekao je on.

Riječ je, napominje Vučić, o sistemima koji garantuju sigurnost, sigurnost, za generaciju koja dolazi. Srbija drastično ojačava vojne kapacitete iako je, navodi, mala zemlja.

"Nedovoljno smo jaki, ali smo jači nego što smo bili", dodaje on.