Želi dobru saradnju
89

Vučić o Komšićevoj izjavi za Kosovo: Bolje je ponekad prešutjeti

D. Be.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Komentarišući izjavu novog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da je za njega Kosovo nezavisna država, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ponekad bolje prešutjeti neke stvari. Vučić je kazao kako želi odgovorno graditi odnose sa BiH.

"Srbija želi dobru saradnju sa BiH i svim novoizabranim članovima Predsjedništva BiH s Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem", izjavio je Aleksandar Vučić.

Srbijanski predsjednik je istakao da neće koristiti svaku priliku, čak i kada je lagana, za ubiranje političkih poena niti namjerava odgovarati na bilo čije tvrdnje. Ipak, kazao je kako nije sretan zbog takve Komšićeve izjave.

"Želim da na odgovoran način pristupam izgradnji odnosa u regionu i odnosa sa BiH. Bolje je ponekad prešutjeti, manje štete u budućnosti", bio je jasan Vučić.

Komšićevu izjavu ranije je prokomentarisao i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić koji je poručio da i on lično smatra da Republika Srpska može biti nezavisna država, ali da Beograd ima zvaničnu vanjsku politiku po kojoj priznaje teritorijalni integritet BiH.

Prema njegovim riječima, Komšić bi morao znati da je on sada na čelu BiH, u kolektivnom organu i da je vanjsku politika te zemlje samo ono što je odluka Predsjedništva.