S kim će sarađivati
10

Vučić o budućem Predsjedništvu BiH: S Dodikom imam uspješnu saradnju, a Džaferovića poznajem

Klix.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je uveren da će saradnja s novim vlastima nakon izbora u BiH biti uspješna.

Zamoljen da prokomentariše ishod izbora u BiH, Vučić, koji boravi u posjeti Kazahstanu, rekao je da još ne zna sve konačne rezultate, izuzev za članove Predsjedništva BiH, prenosi Tanjug.

"Riječ je o pobjedama, tijesnoj Džaferovića, mislim 2,9 posto razlike te pobjedama o kojima se najviše govori Komšića, koja je izazvala čitav buru u regionu, i pobjede Dodika. To je što znam. Naš posao je da sarađujemo i Srbija će u najboljoj mjeri sarađivati s BIH, sa svim članovima Predsjedništva", najavio je Vučić.

Ti ljudi, kako je naveo, izabrani su u skladu sa zakonima te zemlje, a naš posao je da poštujemo zakone te zemlje i volju građana.

"Kako s Dodikom, s kojim imamo dobru, racionalnu i uspešnu saradnju, tako ćemo sarađivati i sa Šefikom Džaferovićem, kojeg poznajem, kao i s Komšićem. Da li će biti uvijek lako i jednostavno, neće, ali zadatak Srbije je da pokuša odnose učiniti boljim nego što su bili", podvukao je Vučić.

Predsjednik Srbije je kazao da ne može govoriti o drugim rezultatima i ko će s kim u koaliciju.

"Kada 15 stranaka uđe u parlament, onda niko ne zna kakve će biti koalicije, ali to je njihovo unutrašnje pitanje", poručio je Vučić.