Rezolucija o Srebrenici
1.4k

Vučić: Nismo ovo očekivali od Crnogoraca, trebamo nastaviti držati glavu visoko

M. G.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Odluku parlamenta Crne Gore da usvoji Rezoluciju o genocidu u Srebrenici prokomentirao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je u videozapisu objavljenom na svom Instagram profilu rekao da je Srbija prethodnih dana i sedmica bila izložena velikim pritiscima.

"Očekivali smo ih od svih onih koji su učestvovali u pokušaju stvaranja takozvanog nezavisnog Kosova, i od svih onih kojima ne pada lako činjenica da Srbija napreduje najbrže u svojoj historiji. Očekivali smo ih od svih onih koji bi upravo zato željeli oslabiti Srbiju, ali nismo ih očekivali od onih koji su nam uvijek bili najbliži", rekao je Vučić.

Dodao je da ovu poruku upućuje srpskom narodu gdje god da živi, koji mora izdržati napade i pritiske.

"Nije naša ni sramota ni krivica, samo treba da držimo glavu visoko uzdignuto, da radimo što je moguće više i da se borimo još snažnije. Da se borimo za svoju Srbiju i sve naše građane. Da odgovorimo na svaku optužbu, ali da i dalje gradimo mir i čuvamo stabilnost. Da nikoga ne vrijeđamo i nikome ne radimo ono što nama rade", dodao je Vučić.

Vučić je rekao da će Srbija u narednim danima analizirati sve odluke crnogorskog parlamenta, ali neće donositi ishitrena rješenja.

Podsjećamo, Rezoluciju o Srebrenici crnogorski parlament usvojio je jučer. Za rezoluciju je glasalo 55 zastupnika, što je bilo dovoljno da prijedlog prođe u Skupštini. Devetnaest zastupnika je bilo protiv, a sedam suzdržano.