{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vučić: Moguć i referendum o sporazumu sa Prištinom

S
21.4.2013. u 17:54
1
17
Vučić: Moguć i referendum o sporazumu sa Prištinom
1
Vučić: Moguć i referendum o sporazumu sa Prištinom
Aleksandar Vučić
Glavni odbor Srpske napredne stranke podržao je danas prijedlog sporazuma sa Prištinom koji je parafiran u Briselu, a lider ove stranke Aleksandar Vučić nije isključio mogućnost održavanja referenduma o ovom pitanju.
Vučić kaže da će, ukoliko se ne uspostavi jedinstvo naroda o prihvatanju sporazuma, Predsjedništvo SNS-a naredne nedjelje odlučiti o tome kako pitati građane da se izjasne da li prihvataju briselski sporazum.

Nakon šestosatne sjednice GO SNS-a, Vučić je rekao novinarima da sporazum ne priznaje nikakvu nezavisnost Kosova, te da je u datim okolnostima to najviše što se moglo učiniti.

"Sjednica Vlade bit će održana sutra, a sjednica Narodne skupštine u srijedu ili četvrtak i u tom periodu bi trebalo da bude obavljen razgovor sa Srbima na Kosovu", naveo je Vučić i dodao da će ministri iz SNS-a podržati prijedlog sporazuma iz Brisela.

Za odluku o podršci prijedlogu briselskog sporazuma glasalo je 377 članova Glavnog odbora, dva su bila uzdržana i osam protiv.

Sporazumom, koji su u petak, 19. aprila, u Briselu parafirali Beograd i Priština, uspostavljena je zajednica/asocijacija srpskih većinskih opština na Kosovu, a dvije strane su se obavezale da neće blokirati jedna drugu u evropskim integracijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: