Premijer u štabu
3

Vučić iz Vlade Srbije prati nerede u Makedoniji, pozvao na smirivanje situacije

SRNA
Aleksandar Vučić (Foto: EPA)
Aleksandar Vučić (Foto: EPA)
Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Vladu Srbije u štab za praćenje situacije u Makedoniji, saznaje "Blic".

Premijer Srbije je za sutra u 14:00 sati zakazao hitnu sjednicu Biroa za koordinaciju službi sigurnosti.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras građane Makedonije na smirivanje situacije i istakao da večerašnja dešavanja u Skoplju nisu samo makedonski problem, već svih u regionu.

"Moja jedina poruka je da zamolim da sve probleme i nesuglasice rešavaju na miran način", rekao je Vučić, navodeći da građani Makedonije znaju da ove riječi dolaze od njihovog iskrenog prijatelja.

On je naglasio da je veoma zabrinut zbog večerašnjih dešavanja u Skoplju i istakao da je smirivanje situacije u interesu Makedonije i njenih građana.

Vučić je istakao da sve probleme treba rješavati za pregovaračkim stolom, na miran način, prenijeli su beogradski mediji.

"Bolje je da zaustavimo sve probleme i da obezbedimo mir i stabilnost za svu našu decu", rekao je Vučić.

On je zamolio sve u Makedoniji da razumiju ovu poruku kao dobronamjernu i da učine sve da ponovo zavlada mir i stabilnost.

"U Srbiji ćete uvek imati iskrenog i odanog prijatelja", poručio je Vučić.

Demonstranti su upali večeras u zgradu Sobranja nedugo nakon što je nekadašnji komandant Oslobodilačke nacionalne armije Talat DŽaferi, glasovima SDSM-a i albanskih partija, izabran za predsjednika parlamenta.

Makedonski mediji javljaju da je rijeka ljudi krenula ka Sobranju i da je oko 500 demonstranata, među kojima i pristalice pokreta "Za zajedničku Makedoniju" ušlo je u zgradu, dok je nekoliko hiljada ispred.

Osam osoba sa povredama glave i nogu primljeno je večeras u skopsku Kliniku "Sveti Naum Ohridski", potvrdila je direktor ove zdravstvene ustanove Jasmina Čabukovska.