10.000 dinara za učenike
64

Vučić: Da pobijede neki drugi, za četiri godine helikopterom ne mogu obići sve što sam otvorio

B. H.
Screenshot: Pink
Screenshot: Pink
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će u sljedećih 10 dana država Srbija svim lokalnim samoupravama prebaciti sredstva kako bi se svakom srednjoškolcu u Srbiji isplatilo po 10.000 dinara (166.92 KM).

Vučić će ponovo predvoditi koalicijsku listu Srpske napredne stranke (SNS) i niza drugih stranaka na parlamentarnim izborima.

"Za mene je važno da dužnost predsjednika republike obavljam u interesu svih građana. Danas smo razgovarali Ana Brnabić, Mali i ja oko nekih dodatnih mjera koje se ne odnose na ljude koji glasaju. U narednih 10 dana ćemo kao država prebaciti novac lokalnim samoupravama koje će isplatiti 10.000 dinara svakom srednjoškolcu u našoj zemlji, preko majke ili oca", najavio je Vučić.

Dodao je da se za studentske kartice prijavilo 66.000 studenata, a Poštanska štedionica će isplatiti svakom od njih 1.000 dinara. Obećao je i kupovinu vozila za hitnu pomoć.

"U Leskovac odete, odnesete mamograf i 15 dana poslije mamograf ne radi. Dajte da pokažemo dovoljno brige. Svi traže ambulantna vozila, sad ćemo kupiti 50 za cijelu Srbiju. Uprkos svemu tome, ide li Srbija naprijed? Da, ide", uvjeren je srpski Vučić.

Prema njegovom mišljenju Srbija je sve bolje za život, te da će sve više biti onih koji će se vraćati iz inostranstva.

"Svake godine nas je zbog prirodnog priraštaja manje. Povratnika će biti mnogo više nego onih koji odlaze i to govori da je Srbija sve bolje mjesto za život. Da pobijede neki drugi, oni za 4 godine ne mogu obići sve što sam ja otvorio ili položio kamene temeljce, oni ne mogu automobilima ili helikopterima da obiđu. Vratili smo život u Srbiju, sigurnost", kazao je Vučić.

Obećao je kako će do 2027. godine prosječna plata u Srbiji bit 1400 eura, a penzija 650 eura. Objasnio je i zašto podržava SNS-ovu listu "Srbija ne smije da stane".

"Nama je potrebno jedinstvo rukovodstva. Strašno je važno da kažete ljudima što mislite da je dobro za državu. Izbori nisu igra. Suština je u tome da pred sebe postavljate cilj i suštinsko je pitanje što hoćete u politici. Za takvu politiku potrebno je da imate mandat naroda. U Smederevu na skupu sam rekao da je besmisleno da budem predsjednik republike koji će tu nešto glumiti ukoliko tu vladu budu činili Đilas, Lazović, Tepić, Jovanović, Obradović", poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije tvrdi kako je upravo on najveći protivnik političke trgovine.

"Strašno je važno da ljudima kažete što je dobro za državu. Izbori nisu igra, država nije igračka. Suština je u tome da pred sebe postavljate cilj i postavlja se pitanje što hoćete u politici. Da ostanete dugo na vlasti ili da ostanete upisani u historiji po svojim rezultatima? Ja bih ako može ovo drugo", zaključio je Vučić.