Komentarisao i Dodika
270

Vučić: BIA i MUP su me obavijestili da nema kafane u kojoj nije izbila tučnjava u Priboju

S. M.
Aleksandar Vučić (Foto: N. G./Klix.ba)
Aleksandar Vučić (Foto: N. G./Klix.ba)
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prokomentarisao stanje u Priboju nakon što je u javnosti objavljen snimak u kojem policajci MUP-a Srbije veličaju ratne zločine u Srebrenici. Pored toga on se osvrnuo na sankcije koje su uvedene Miloradu Dodiku.

"Mi njima govorimo 'nož, žica, Srebrenica' u digitalnim zidovima, oni su mnogo moćniji nego pravi, mnogo više ih ljudi vidi nego pravi zidovi. Oni nama 'genocidna tvorevina Republika Srpska'. To jedni drugima govorimo svaki dan u desetinama hiljada tvitova, postova. Kako da nikad o tome nismo govorili? Danas sam govorio šta se priča po kafanama, Tražio sam izvještaj BIA i MUP-a. Nema kafane u kojoj tučnjava nije izbila u Priboju. Nešto se uvuklo u ljude", rekao je Vučić.

Osim toga, Vučić je govorio i o političkoj krizi u Bosni i Hercegovini rekavši da se ne slaže sa sankcijama koje su uvede protiv Milorada Dodika.

"Svim međunarodnim predstavnicima sam u lice rekao da je to katastrofa. Kažete kriv je Dodik, a što ste im uzeli šumarstvo i poljoprivredno zemljište. Objasnite mi po kojem kriterijumu. Da li je Dodik uveo armiju, pošto ste rekli da je to najveća prijetnja. Uveli ste sankcije, a otimate entitetu Republika Srpska stvari koje im po Dejtonskom mirnovnom sporazumu pripadaju. Šta je smisao toga, pitam ih", rekao je Vučić

Predsjednik Srbije je također rekao da ne želi našteti bilo kome u RS-u.

"Šta me briga šta od mene očekuje neko drugi? Ponašam se u skladu s interesima Srbije. Naš posao je da očuvamo stabilnost u regionu, a ne da se dodvoravamo. Šta god da kažem, nikad nikome neće biti dovoljno dobro, ni u Sarajevu, Zagrebu, Prištini", kazao je Vučić.