Tijesna utrka
84

Vučić: Ako Nestorović ne podrži nikoga, imat ćemo nove izbore u Beogradu

B. H.
Screenshot: RTS
Screenshot: RTS
Predsjednik Srbije Aleskandar Vučić je na državnoj televiziji komentarisao rezultate izbora, te je kazao da ukoliko Branimir Nestorović ne podrži nikoga u Beogradu, da će se održati novi izbori.
"Na 98 posto mjesta koje smo izbrojali, kod nas kad čujete rezultat, znate da smo rekli istinu, Srbija ne sme da stane je dobila veći broj glasova. Nije bilo džakova koje je neko donosio na jedno ili dva mjesta. Svuda je lista dobila više glasova. Građani su jasno pokazali da žele stabilnost i sigurnost, a to je ono što je najvažnije. SNS je svuda dobila više", kazao je Vučić.

Kada je u pitanju Beograd Vučić je kazao kako bi volio da Aleksandar Šapić bude ponovo gradonačelnik, ali da sve zavisi od Nestorovića.

"Ja vjerujem da će Šapić biti ponovo gradonačelnik, ali nije to do mene. Ako Branimir Nestorović ne podrži nikoga, doći će do ponavljanja izbora. Molio sam te ljude, promijenite politiku, Srbiji je potrebna veća stabilnost. Na svakom biračkom mjestu mogu da glasaju samo oni koji imaju to pravo. Svuda imamo isti i konstantan rast, između 8, 9 i 12 posto, na svakom mjestu. Pa šta su, na svakom mjestu dolazili ljudi iz drugih mjesta da glasaju? Ali nasiljem se neće promijeniti ništa. Mi moramo da se vratimo poslu i životu redovnom, nadležni državni organi će donijeti odluke na vreme. Ko će da formira vlast u Beogradu, vidjet ćemo. Čekamo da se završimo cijeli proces, imaćete svakako mjesta gdje će doći do ponavljanja izbora, još nije sve zaključeno", rekao je Vučić.

Na osnovu informacija iz Gradske izborne komisije u ovom momentu obrađeno je 92,54 posto biračkih mjesta.

Lista okupljena oko SNS-a osvojila je 39,34 posto glasova ili 45 mandata, Srbija protiv nasilja 34,27 posto ili 42 mandata, Socijalistička partija Srbije 4,8 posto glasova ili šest mandata, Nada za Beograd 6,01 posto glasova ili sedam mandata i Mi glas iz naroda 5,37 posto glasova ili 6 mandata.