Regija
0

Vojska Srbije spremna na izazove

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Vojska Srbije spremna je na svaki izazov, rizik ili prijetnju, prvenstveno na dijelu teritorija koji kontrolira, izjavio je u petak srbijanski ministar obrane Dragan Šutanovac, ali je izrazio uvjerenost da vojska neće biti angažirana.

Govoreći u povodu Dana Vojske u Nišu, gdje je održana vojna vježba, Šutanovac je izrazio uvjerenost da srbijanski državni vrh "neće donositi pogrešne odluke koje bi nas vodile u upotrebu sredstava što smo ih danas vidjeli na vježbi".

Ministar je iznio ocjenu da je situacija na jugu Srbije stabilna, ali je dodao da su mogući i problemi, prvenstveno na Kosovu.

"Imamo locirane skupine ljudi koje su prije svega kriminalno organizirane, ali u suradnji s KFOR-om razmjenjujemo informacije i nadam se da neće doći do nasilja. Spremni smo adekvatno reagirati sa Žandarmerijom MUP-a Srbije", kazao je ministar obrane.

Vojnoj pokaznoj vježbi u niškoj vojarni prisustvovali su i načelnik Glavnog stožera Vojske Srbije Zdravko Ponoš kao i vojni izaslanici drugih zemalja akreditirani u Srbiji te veliki broj građana.

U okviru vojne vježbe, Niš su prelijetali zrakoplovi "Orao", "Supergaleb" i "MIG 29", a građane je Ministarstvo obrane prije nekoliko dana upozorilo da će preleti aviona biti u funkciji vojne vježbe i svečanosti obilježavanja Dana vojske.