Izbori u Srbiji
194

Vojislav Šešelj razočaran rezultatima izbora, neće se obraćati javnosti

Piše: I. Č.
Foto: EPA
Foto: EPA
Kandidat na predsjedničkim izborima u Srbiji Vojislav Šešelj prvi put se neće obratiti javnosti za vrijeme objavljivanja izbornih rezultata. Kako su kazali iz Srpske radikalne stranke, totalno je razočaran preliminarnim rezultatima izbora.

Prema dosadašnjim preliminarnim rezultatima stranih agencija CeSID i Ipsos Vojislav Šešelj se u utrci za predsjednika Srbije nalazi na nezavidnom petom mjestu, a osvojio je 4.6 posto glasova.

U štabu Srpske radikalne stranke novinari su nekoliko puta insistirali na odgovoru na pitanje da li će se Vojislav Šešelj obratiti javnosti, na šta su više puta dobili odgovor da neće.

Otkako Srpska napredna stranka učestvuje u izborima, nikada se nije desilo da se Šešelj nije htio obratiti javnosti za vrijeme objavljivanja izbornih rezultata.

Naveli su da će izaći u javnost ovih dana, kada rezultati izbora budu zvanično objavljeni.

U ime stranke obratila se Vjerica Radeta kazavši da je očigledno da je Aleksandar Vučić pobijedio u prvom krugu, iako nema konkretnih rezultata s terena u ovom trenutku.

"Ne strahujemo da bismo na parlamentarnim izborima pali ispod cenzusa - ovo su drugačiji izbori. Uslijedit će temeljna analiza posljedica i uzroka ovakvog rezultata", rekla je Radeta.

Najavila je pažljivu analizu svega što se dogodilo na izborima u Srbiji, te o tome zašto je Šešelj postigao loš rezultat.

Podsjećamo, danas je prilikom glasanja izjavio da će u drugi krug ući zajedno sa Aleksandrom Vučićem.