"Humanitarna" akcija
775

Vođa Srbske časti poručio Vučiću: Stojimo na raspolaganju, spremni smo dati život za Kosovo

Klix.ba
Nakon jučerašnjeg hapšenja direktora Ureda Vlade Srbije za Kosovo Marka Đurića, situacija u Sjevernoj Mitrovici je stabilna. Na smirivanje tenzija pozvali su i predsjednici Kosova i Srbije Hašim Tači i Aleksandar Vučić, a na dešavanja je reagovao Bojan Stojković, jedan od vođa Srbske časti.

Stojković je videom na Instagramu poručio Vučiću da mu "Srbska čast" i srpski dobrovoljci stoje na raspolaganju te da su za Kosovo spremni dati svoje živote.

"Gospodine predsjedniče, u ime 'Srbske časti' i svih srpskih dobrovoljaca, uz žandarmeriju i srpsku vojsku, stojimo vam na raspolaganju i spremni smo za opću mobilizaciju srpskog naroda, ne da idemo u rat, već da branimo svoje ognjište i da štitimo srpsko stanovništvo koje živi na Kosovu. Da znate da imate na raspolagnaju sve srpske dobrovoljce koji su spremni život da daju za Kosovo", kazao je Stojković.

Podsjećamo, Marko Đurić je uhapšen tokom unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, prenosi RTK. Pripadnici interventne policije Kosova izvršili su upad u objekt Mitrovačkog dvora gdje se održavao okrugli stol političkih predstavnika Srba.

Đurića je više policajaca sprovelo do policijske stanice u Prištini, gdje je saslušan, a nakon toga je odvezen na administrativni prijelaz Merdare, gdje ga je preuzela srbijanska policija.

Inače, članovi Udruženja Srbska čast se vole nazivati humanitarcima.