Koronavirus
29

Više od hiljadu ljudi pod zdravstvenim nadzorom u Crnoj Gori

SRNA
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U Crnoj Gori su pod zdravstvenim nadzorom 782 putnika iz Kine i 302 putnika iz Italije i Japana, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Iz Ministarstva su nakon sastanka Nacionalnog koordinacionog tijelo za zarazne bolesti naveli da su razmijenjene informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji uz uvažavanje novih okolnosti u regionu i informacije o povratku dijela kineskih radnika i menadžerskog tima kompanije CRBC, angažovane na izgradnji auto-puta.

Na sjednici je konstatovano da je dolazak radnika najavljen u skladu sa mjerama koje je definisao Institut za javno zdravlje.

Od ukupno 782 putnika, koji su pod zdravstvenim nadzorom, 69 su radnici CRBC-a. Od februara je pod nadzorom 28 radnika, a u martu je stavljen još 41 radnik. Oni su smješteni u kampu Lopate i Uvač četiri.

Svi radnici dostavili su potvrde o zdravstvenom statusu i osjećaju se dobro, ali su pod pojačanim zdravstveno-sanitarnim nadzor u za to opremljenim kampovima CRBC-a, kako je i dogovoreno, navodi se u saopštenju.

Dolazak još 207 radnika najavljen je do 17. marta i oni će biti smješteni u objektima na trasi auto-puta /Lopate dva, Uvač četiri i Pelev brijeg/, koji ispunjavaju sve definisane uslove i odgovaraju potrebama pooštrenog zdravstveno sanitarnog nadzora.