Regija
20

"Više nije simpatično": Novinari se žale da ne razumiju hrvatskog premijera Oreškovića

Piše: Er. M.
Tihomir Orešković (Foto: EPA)
Tihomir Orešković (Foto: EPA)
Novinari u susjednoj Hrvatskoj žale se kako ne razumiju predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tihomira Oreškovića čije poruke dugo moraju dešifrovati kako bi razumjeli šta je to premijer htio reći.

Jedan od hrvatskih medija navodi da koliko god Oreškovićevo "mučenje" s hrvatskim jezikom može biti simpatično, ono za novinare predstavlja ozbiljan problem s obzirom da je ponekad doista teško razumjeti što je hrvatski premijer htio reći.

Žalbe hrvatskih novinari dobrim dijelovima opravdava i Oreškovićev odgovor na novinarsko pitanje kako komentariše to da koalicioni partneri u ovoj zemlji ne znaju ništa o planu reformi.

"Ne mislim, mislim, znali su, opet su tu koalicije upoznati. U početku su se oni našli, pa su definirali nekakve zajedničke cileve koji u principu rekli većina su u ovi riformi i to su dva potpredsjednika smo zajedno radili, smo se našli i tak da smo tu ja bi rekli povezani i svršimo zajedno", odgovorio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Oreškovića su Hrvati ranije ismijavali na društvenim mrežama kada je, nakon što mu je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović povjerila mandat za sastav nove vlade, izjavio: "Ovdje smo svi da služimo hrvatskim građevinama".

Na drugoj strani, postoje i oni građani koji smatraju da je dobro što Orešković ne poznaje hrvatski jezik. Oni uglavnom ističu kako je njegovo poznavanje hrvatskog jezika toliko loše da ne bi ni znao uvjerljivo lagati.