{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vanredno stanje širom Srbije: Kiša nanijela ogromnu štetu

7.7.2018. u 19:11
42
61
Vanredno stanje širom Srbije: Kiša nanijela ogromnu štetu
42
 
Jaka kiša padala je u Mladenovcu, Ljigu i Aranđelovcu. Vanredna situacija je uvedena u Ljigu i Aranđelovcu, javljaju "Tanjug" i "RTS".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Najviše je stradao centar Aranđelovca, bujični potoci i reka Kubršnica poplavili su stambene i poslovne objekte, oštećene su saobraćajnice, bujica je nosila i putničke automobile.

Od udara groma na Bukulji su oštećeni antenski stubovi, u selu Kopljari došlo je do velikog odrona, zbog velike količine vode narednih dana mogu da prorade klizište.

Komunalne ekipe su na terenu, otklanjaju štetu, pomažu mještani i privrednici, prenosi b92.

Usljed padavina koje su zadesile zapadnu Srbiju, na teritoriji općine Ljig proglašena je vanredna situacija, odnosno Kačerski kraj gdje su i prije 15 dana bile poplave.

"Nisu bile velike padavine, ali je popustila brana u Gorašima koja nam je napravila veliki problem, ne samo u Kačerskom kraju, nego na cijeloj teritoriji općine Ljig i mi smo sad na terenu sa vatrogascima i sa našim stručnim službama“, izjavio je za "Glas zapadne Srbije" predsjednik općine Dragan Lazarević.

On je dodao da je trenutno najkritičnija situacija u mjesnoj zajednici Kozelj kojoj je nemoguće prići.

"Imamo neprohodan put Ljig - Kozelj gdje je u ovoj situaciji nemoguće prići toj mjesnoj zajednici. Ono što je najvažnije je da nema ljudskih žrtava. Sve što je do nas mi dajemo od sebe i idemo tamo da pokušamo da sa neke druge strane priđemo do te mesne zajednice i da vidimo šta je preko potrebno tim mještanima“, rekao je Lazarević.

U ostalim mjesnim zajednicama poplavljena su neka domaćinstva, i usjevi, oštećeni putevi i mostovi, ali za sada nema većih problema, sve je prohodno i moguća je intervencija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: