Šef Delegacije EU u Hrvatskoj
0

Vandoren: Evropa dočekuje Hrvatsku raširenih ruku

FENA
Paul Vandoren
Paul Vandoren
Evropska unija (EU) dočekuje hrvatski narod otvorenih ruku, izjavio je u nedjelju šef Delegacije EU-a u Hrvatskoj Paul Vandoren nakon objave referendumskih rezultata koji, ocijenio je, pružaju europsku perspektivu cijeloj jugoistočnoj Evropi.

"EU dočekuje hrvatski narod raširenih ruku. Malo sam nestrpljiv dok ne završi proces ratifikacije pristupnog ugovora u Hrvatskoj i u zemljama članicama. No, 1. srpnja 2013. Hrvatska će biti punopravna članica, mi se tome nadamo, to očekujemo i želimo", rekao je veleposlanik Vandoren novinarima u Hrvatskom saboru, gdje je zajedno s hrvatskim državnim vrhom čekao rezultate referenduma o ulasku Hrvatske u EU.

Ocijenio je da je većinska potpora ulasku Hrvatske u EU dobra vijest za Zagreb, Bruxelles i susjedne zemlje.

"Ovo je vrlo dobra vijest za Hrvatsku, EU i cijelu regiju jer otvara perpektivu ulaska u Uniju cijele jugoistočne Europe”, rekao je Vandoren.

  Prema prvim nepotpunim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva (DIP) objavljenima u 20 sati, hrvatski građani su većinom glasova podržali pristupanje Hrvatske Europskoj uniji za koje je glasovalo 67,06 posto birača, dok je protiv bilo 32,37 posto birača