Mjesto Donji Kneginec
0

Užas kod Varaždina: Sin ubio oca i ranio majku, policija ga uhapsila

A. L.
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
Muškarac (38) je danas u Donjem Knegincu kod Varaždina ubio 64-godišnjaka i povrijedio ženu (61), a nezvanične informacije hrvatskih medija kažu da su cu pitanju njegovi otac i majka.

Povrijeđena žena je prevezena u varaždinsku Opću bolnicu, a napadač je uhapšen, saopćila je večeras Policijska uprava varaždinska.

Ubistvo se dogodio oko 17.25 sati u kući gdje je 38-godišnjak nožem povrijedio 64-godišnjeg muškarca, nanijevši mu ubodne rane dok je 61-godišnjoj ženi nanio rezne rane po ruci.

"Od zadobivenih povreda 64-godišnjak je nakon pružene liječničke pomoći na mjestu događaja preminuo, dok je 61-godišnjakinji liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njene povrede će se okvalificirati naknadno", dodaje policija.

Trideset osmogodišnjak je uhapšen i priveden u Policijsku stanicu Varaždin. U toku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti ovog krivičnog djela.

Na mjesto događaja izašla je zamjenica Županijske državne tužiteljice u Varaždinu, koja će uz pomoć policije obaviti uviđaj.

Također je odredila obdukciju preminulog 64-godišnjaka, navode iz varaždinske PS.