Saslušano oko 100 osoba
2

Utvrđen profil, ali ne i identitet izvršilaca egzekucije u Makedoniji

SRNA
Sahrana Aleksandra Nakevskog, jednog od pet ubijenih Makedonaca (Foto: AFP)
Sahrana Aleksandra Nakevskog, jednog od pet ubijenih Makedonaca (Foto: AFP)
Makedonski ministar unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska izjavila je danas da je utvrđen profil, ali ne i identitet izvršilaca petostrukog ubistva u blizini Skoplja.

"Do sada je saslušano oko 100 osoba. Od velike pomoći policiji bila su javljanja građana na otvoreni telefon za rasvjetljavanje ovog slučaja, budući da su pomogli odbacivanju mogućih scenarija", rekla je Jankulovska na konferenciji za novinare u Skoplju na kojoj je predstavila nove podatke o ovom monstruoznom ubistvu.

Ona je kao malo vjerovatnu označila verziju da su žrtve bile svjedoci drugog krivičnog dela. "Na mjestu ubistva nema tragova drugog krivičnog pravnog nastupa", objasnila je Jankulovska. 

Ona je rekla da su i dalje angažovani svi policijski službenici, te da će u toku sutrašnjeg dana uzeti izjave i od porodica ubijenih.

"Za sada je poznato da je pucano iz tri vrste oružja i tri ugla. Najprije su ubijena četvorica mladića, a zatim stariji ribar", precizirala je Jankulovska. 

Ona je još jednom poručila da će ubice biti otkrivene i najstrože kažnjene.

Makedonski premijer Nikola Gruevski danas je izrazio saučešće porodicama ubijenih mladića i poručio da će ubice biti uhapšene i kažnjene, i prema zakonu, i prema Bogu.
Za sutra je zakazan protest ispred zgrade Vlade u Skoplju. 

U Skoplju su juče sahranjena četvorica mladića koja su ubijena u četvrtak 12. aprila iz automatskog oružja u ataru sela Smiljkovci. 

Na groblju u kvartu Radišani sahranjeni su Filip Slavkovski, Cvetančo Acevski i Aleksandar Naćevski, dok je Kiro Tričkovski sahranjen na groblju u naselju Butel. Peti ubijeni Borče Stafkovski /45/ sahranjen je u rodnom selu Treševo.

Skopska opština Butel, u čijem je sastavu naselje Radišani, proglasila je dan žalosti zbog petostrukog ubistva.