{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro ambasada Saudijske Arabije u Beogradu

S
23.11.2014. u 16:18
8
81
Uskoro ambasada Saudijske Arabije u Beogradu
8
Uskoro ambasada Saudijske Arabije u Beogradu
Rasim Ljajić
Vrata Saudijske Arabije su širom otvorena za svaku vrstu saradnje sa Srbijom, a ova arapska država uskoro će otvoriti ambasadu u Beogradu, rečeno je na sastanku potpredsjednika Vlade Srbije Rasima Ljajića sa prestolonasljednikom Saudijske Arabije Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom.
Ljajić, koji je i ministr trgovine, turizma i telekomunikacija, razgovarao je u Rijadu sa Al Saudom o unapređenju ukupnih odnosa Srbije i Saudijske Arabije.

Al Saud je rekao da cijeni što je Srbija otvorila Ambasadu u Rijadu i dodao da će uskoro dati nalog saudijskom Ministarstvu vanjskih poslova da što prije otvori ambasadu u Beogradu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Na sastanku je dogovoreno da u najskorije vrijeme Srbiju posjeti političko-privredna delegacija Saudijske Arabije, koja bi sa srbijanskim nadležnim institucijama definisala oblasti u kojima je moguće ostvariti čvršću privrednu saradnju.

Među privrednicima koje će posjetiti Srbiju bit će i predstavnici najveće saudijske kompanije iz oblasti poljoprivrede "Salik", koja se bavi investiranjem u prehrambenu industriju u drugim zemljama.

Na sastanku je najavljeno da će kompanija "Salik" uvrstiti Srbiju na listu prioritetnih zemalja sa kojima sarađuje, a na kojoj se trenutno nalaze samo 23 države u svijetu.

Ljajić i Al Saud su se saglasili da bi dodatni impuls jačanju veza između dvije privrede moglo biti potpisivanje sporazuma o ekonomsko-tehničkoj saradnji, zaštiti investicija i izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, kao i da veliki prostor za napredak postoji u oblasti turizma.

Ljajić se tokom zvanične posjete Saudijskoj Arabiji sastao i sa ministrom privrede Muhamedom Al Džaserom, direktorom Borda za turizam i kulturnu baštinu Sulatnom bin Salmanom Abdulazizom Al Saudom i direktorom kompanije "Salik" Abdulahom Al Dubaikijem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: