Politika u susjedstvu
42

Usame Zukorlić najavio ulazak u vlast u Srbiji, vlada već šest mjeseci čeka na formiranje

S. Š.
Usame Zukorlić, lider SPP-a
Usame Zukorlić, lider SPP-a
Lider Stranke pravde i povjerenja (SPP) Usame Zukorlić objavom na društvenim mrežama najavio je da će se ideologija njegove partije širiti i kroz program Vlade Srbije.

Najavljujući da će SPP širiti sa pozicija u Vladi Republike Srbije, Usame Zukorlić je insinuirao da će politička partija, čiji je osnivač njegov otac Muamer koji je preminuo u novembru prošle godine, imati značajno mjesto u Vladi Srbije.

Ovakva vijest i najava mlađeg Zukorlića dolazi kada Vlada Srbije nije formirana ni čak šest mjeseci poslije parlamentarnih izbora koji su održani trećeg aprila.

Predsjednica Vlade u tehničkom mandatu i mandatarka za sastav nove Ana Brnabić rekla za RTS da formiranje kabineta ulazi u oktobar, ali i da trenutni kabinet i trenutna vlada radi u najboljem interesu građana.

"Kada pogledate kakav je bio septembar, jasno je što ulazi u oktobar, sve što smo imali sa putovanjima, predsjednik u Njujorku, čuvanje mira i bezbjednosti usljed provokacija, i razgovori u augustu i septembru sa Lajčakom i Escobarom, stalni sastanci da sačuvamo mir i stabilnost, jer se danas svi za taj mir uzdaju u Srbiju, da bude faktor stabilnosti", rekla je Brnabićeva.

Brnabić je ujedno tokom svog gostovanja najavila da bi se vlada trebala oformiti sredinom ovog mjeseca, međutim za sada se u javnosti pojavljuju smao određene špekulacije.

Kako je prenio srbijanski portal Danas.rs, na osnovu saznanja iz diplomatskih izvora, nova vlada Srbije imat će, u odnosu na prethodni sastav, oko 25 posto novih lica, ali bez navoda o tome da li će oni biti nestranačke ličnosti ili samo političari, manje poznati javnosti.