Stara pravila
602

Ukinuta sva ograničenja za ulazak u Hrvatsku

B. R.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pravila za ulazak u Hrvatsku od danas su ista kao i prije pandemije koronavirusa, potvrđeno je za Klix.ba iz MUP-a Hrvatske.

"Važenje odluke o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza Republike Hrvatske, koja je bila važeća do 30. aprila 2022. godine, nije produženo. Stoga je ulazak u Republiku Hrvatsku dozvoljen uz uvažavanje uslova ulaska koji su bili važeći prije epidemije koronavirusa, odnosno uz uslove propisane Zakonom o 0šengenskim granicama, Zakonom o strancima i drugim (bez udovoljavanja epidemiološkim mjerama)", obrazložili su u MUP-u Hrvatske.

Ova susjedna država je nakon dvije godine omogućila ulazak pod uslovima koji su bili na snazi prije pandemije koronavirusa.

Između ostalog, protekle dvije godine to je značilo predočavanje potvrde o tome da je osoba negativna na koronavirus, da je prebolila koronavirus ili da je vakcinisana, kao i navođenje razloga za putovanje.

I pojedine druge zemlja svijeta su također ukinule ograničenja za ulazak na njihov teritorij, s obzirom na to da pandemija jenjava.