Regija
0

Uhapšeno 20 osoba u Makedoniji

SRNA
Gordana Jakulovska
Gordana Jakulovska
Makedonska policija uhapsila je više od 20 osoba, uglavnom Albanaca, među kojima su i osobe za koje se pretpostavlja da su odgovorne za nedavno petostruko ubistvo kod Skoplja, javio je RTS.

Uhapšeni su Albanci iz Aračinova i još nekoliko sela u okolini Skoplja, kao i jedna žena, privedena u hotelu u kumanovskom selu Lipkovo.

	Ministar unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankulovska rekla je da je kod uhapšenih pronađeno oružje, ali da će tek poslije analiza stručnjaka biti poznato da li je korišteno u petostrukom ubistvu. 

Objašnjavajući motive zločina, ona je navela da je ova grupa radikalnih islamista nasumice izabrala žrtve u namjeri da unese strah i nesigurnost među građane Makedonije i podigne međunacionalne tenzije.

Makedonski specijalci počeli su rano jutros hapšenja u Aračinovu, Jaja Paši i Šutki, kao i u kumanovskom selu Lipkovo. U akciji nazvanoj "Monstrum" učestvovalo je oko 800 policajaca.

 Makedonski specijalci i dalje patroliraju Aračinovom.

Tijela petorice Makedonaca pronađena su 12. aprila uveče, kod Železarskih jezera, u blizini mjesta Smiljkovci, nedaleko od Skoplja.