Regija
205

Uhapšeni otmičari djevojčice u Beogradu: Pričaju na španskom, odbijaju saradnju sa policijom

Klix.ba
Majka otete djevojčice (Foto: Blic.rs)
Majka otete djevojčice (Foto: Blic.rs)
U Beogradu danas oko podneva oteta je dvogodišnja djevojčica, koja je u tom trenutku bila sa majkom. Dva sata poslije toga, policija je na naplatnoj rampi "Šimanovci" uhapsila ženu i muškarca odgovorne za otmicu, a u njihovom automobilu je pronađeno i oteto dijete.

Kako navodi beogradski Blic, otmičari međusobno razgovaraju na španskom, i nije poznato da li razumiju srpski jezik.

Još uvijek se ne zna da li se lažno predstavljaju, ili je zaista riječ o strancima.

MUP je već ušao u proces provjere identiteta otmičara sa kolegama iz inostranstva.

Otmica se dogodila oko podneva kod broja 227 u Ulici braće Jerković. Kako "Blic" saznaje, policija je odmah blokirala izlaze iz Beograda kako bi pronašla otmičare.

U automobilu je bila djevojka plave kose, i čovjek od oko 45 godina, saznaje "Blic". Oni su zaustavili na ulici ženu i oteli joj dijete iz ruku.

Vera Nedeljković, očevidac otmice objašnjava za "Blic" da je muškarac obučen u crno prišao majci koja je šetala sa detetom.

"Majku je grubo odgurnuo, ona je pala na asfalt pa joj je istrgao dijete iz ruku, stavio u kola i odvezao", kaže Vera Nedeljković.

Otmičari, muškarac i žena, su pokušali da probiju policijsku rampu kod Šimanovaca na autoputu Beograd - Šid, kad su ih policajci zaustavili. U kolima se nalazilo dvogodišnje dijete.

Policija je odmah slikala dijete i poslala sliku ocu, da bi potvrdili da li se radi o otetoj djevojčici.

Damir P, otac otete djevojčice M. P (2), koji se brzo posle otmice pojavio u ulici Braće Jerković, identifikovao je dijete i dvosatna drama je okončana. Poslije tog razgovora je otišao u beogradsku policiju.