Beograd
0

Uhapšen bombaš u Predsjedništvu Srbije

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Dragan Marić, koji je prijetio da će aktivirati bombu u zgradi predsjednika Srbije, razoružan je, rekla je novinarima šef Pres-službe predsjednika Jasmina Stojanov. ''Mariću je oduzeta i druga bomba'', istakla je Jasmina Stojanov. Beogradski mediji prenijeli su, pozivajući se na MUP Srbije, da je Marić uhapšen.

Iz kabineta predsjednika Srbije Borisa Tadića prethodno je bilo saopšteno da je Marić prolongirao na neodređeno vrijeme rok za ispunjenje njegovih zahtjeva, koji je prvobitno bio 16.00 časova.

Bombašu je ranije bila oduzeta jedna bomba, a drugu je držao u ruci do oduzimanja.

Tim za pregovore MUP-a Srbije, sastavljen od iskusnih ljudi, radio je na mirnom razoružavanju. Specijalne jedinice policije i vojske zajedno radile su na rješavanju ovog problema, a uključena je bila i kriminalistička policija, navedeno je u saopštenju.

Predsjednik Srbije nalazi se u zgradi predsjednika na Andrićevom vijencu, a tu su i člani njegovog kabineta i zaposleni koji su neophodni za funkcionisanje Predsjedništva.

Marić je jutros naoružan sa dvije bombe ušao u zgradu na Andrićevom vijencu na sporedni ulaz, gdje ga je obezbjeđenje zaustavilo tako da nije uspio da uđe u zaštićeni dio zgrade predsjednika Srbije.

U saopštenju se objašnjava da je prostor u kojem se Marić nalazi veličine metar sa metar i po, i da tu građani dolaze da predaju svoja pisma ili podneske.

Jasmina Stojanov rekla je ranije novinarima da je u Odjeljenje za predstavke stigao mail u kojem je Marić najavio da će naoružan ući u Predsjedništvo, a koji je uputio na ukupno 11 000 adresa.

Marić je u mailu najavio da će se raznijeti bombom pred zgradom Predsjedništva Srbije ukoliko do 16.00 časova sa Vladom Srbije ne potpiše ugovor o vansudskom poravnanju.