Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
gini nama necekaj veceras a kamoli sutra,,,,,konjino vlaska
Država Srbija pridjev srpski ne srbijanski. Takvo nešto ne postoji. Makedonija-makedonski ne makedonijanski, rusija-ruski ne rusijanski, sirija-sirijski itd. U srpskom jeziku postoji nešto što se zove palatalizacija tj. glasovna promjena kada suglasnik u ovom slučaju b (srbski) prelazi u srpski. Edukujte se!
Srbijanci=svi ljudi koji zive u Srbiji bez obzira na vjeru i naciju Srbi=pripadnici srpske nacije gdje god da zive u svijetu i bez obzira koji pasos imaju to je to
@@antropolog ne pravi se pametan kad nisi,ako vi muslimani mjenjate nacionalnost kako vjetar dune to ne znaci da i svi tako treba da rade. Izvoli zvanicnu definiciju nacionalnosti: \"Nacionalnost (sinonimi: narodnost, etnicitet) prema definiciji i korištenju u centralnoj i istočnoj Evropi je pripadnost etničkoj grupi unutar određene države. Nacionalnost prema definiciji zapadnih zemalja je pravni odnos između osobe i države.\"
Posto ocigledno ne znas sta je nacija hajde da ti pojasnim... Nacija = pasos, ok? Pogledaj medjunarodne definicije UN-a.
Možete li vi dovršiti raspravu o Srbi / Srbijanci? -Zbunjeni Bošnjakijanac.
Ministar malo prokliz\'o, al\' nije to ništa, sad već hladi jaja na pučini.
oborio ga hvo
srbi su iz suppka, a srbijanci su iz cmara. to je jedina razlika.
kosovo je albansko
Umjesto \"Vojvodjanske Srbe (prečane), Bosanske Srbe, Hrvatske Srbe, Makedonske Srbe, Crnogorske Srbe, Moravske (Bele) Srbe\" vjerovatno si mislio na Vojvodjanske pravoslavce, bosanske pravoslavce, hravatske pravoslavce, itd. S ovim se u potpunosti slazem
kako sam primetio zabunu pojedinaca oko termina Srbin i Srbijanac pokušaću da pojasnim. Dakle, Srbijanac je stanovnik centralne Srbije. Dakle geografska odrednica a ne ime jedne nacije. Srbi, kao nacionalna pripadnostobuhvataju: Srbijance, Vojvodjanske Srbe (prečane), Bosanske Srbe, Hrvatske Srbe, Makedonske Srbe, Crnogorske Srbe, Moravske (Bele) Srbe. Pozdrav
mi idemo hodzama svaki dan jer u nasu groznu vjeru nemamo povjerenja. a volimo i muslimanske obrezane kittte, jer su nas turcii pravili a mi pogani smo presli na ovo smrdstvo.. ne znam kako, ali mi je halil najbolji jebbac.. ovi nasi smrdi puno su masni i smrde na bijeli luk. a sto su i kukavice- to je za pricu. gubimo kosovo, bosnu, krajinu a sada cemo i vojvodinu... kuku majko smrdkinjo !!
hahaha... cigani lete u nebo.
... je u pravu! Srbin bi bio stanovnik drzave Srbine. Slovenija - Slovenac - ne Sloven. Makedonija - Makedonac - ne Makedon. Inace, drzavljani Srbije sebe sami zovu Srbijanci a ne Srbi. Srbi su izmisljeni pojam kojim se nepravilno objedinjuje vjerska pripadnost na ovim prostorima, isto kao i Bosnjak (i Bosnjaci su istim stopama krenuli svojatajuci npr. stanovnike Sandzaka). Postoje Srbijanci i Bosanci a kojoj vjeri pripadate to je vec nesto dugo. Nacionalnost je pripadnost drzavi a ne regiji + vjeri. Kada smo vec kod ovoga, ako postoje Srbi i Bosnjaci kao nacija Sta su stvarno Muslimani iz Sandazka? Srbi ili Bosnjaci? Oboje? Ja to gledam kao na Srbijance islamske vjeroispovjesti, tj. sve dok ne dobiju BH drzavljanstvo - onda su Bosanci islamske vjeroispovjesti.