|

Učenici u Srbiji maltretirali profesora u učionici i snimali kamerom

Učenici u Srbiji maltretirali profesora u učionici i snimali kamerom
0
Klix.ba
4.12.2013. u 14:19
64
komentara
0

dijeljenja
Učenici u Srbiji maltretirali profesora u učionici i snimali kamerom Foto: Ilustracija
Nekoliko učenika Gimnazije "Mile Arsenijević Bandera" u Majdanpeku, gradiću u sjeveroistočnoj Srbiji, prije nekoliko godina su mučili svog profesora, snimali to i snimak postavili na internet, a potom skinuli.
Kako piše Kurir, riječ je o profesoru historije Nebojši Boziću. Na snimku se jasno vidi, piše Kurir, kako usred časa grupa nasilnika napada profesora, gura mu srednji prst u usta i nos i uglas govori gadosti.

"Vidi kakve bradavice ima profesor! Jaoj, kakav je. Dronfuljo jedna, gde si? Skini se, kurvo jedna, hajde! Dromfuljo, dromfi", vrišali su učenici.

Kad je profesor pokušao da otme telefon, dečko koji je snimao udarao ga je po prstima i opsovao.

Bazić sada radi u drugoj školi i nema problema s učenicima, ali pamti ove događaje i momke koji su ga malteretirali.

"To je bilo na početku mog rada, a jedan od đaka koji je učestvovao u tom maltretiranju je sin kolegice koja je tada također radila u školi. Ona je i sama pričala da ne može da obuzda svoje dijete", rekao je Bazić za Kurir.

On kaže da bi mu objavljivanje tog snimka sada više naštetilo nego, nego što bi donijelo dobroga. U gimnaziji su potvrdili da se ovo dogodilo, da se radi o njihovoj školi, ali kako prenosi Kurir, imaju problem sa arhivom i ne mogu provjeriti jesu li učenici kažnjeni prije sedam-osam godina.Prijavi grešku


Komentari (64)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...