|

U zemljotresu u Albaniji više od 60 povrijeđenih, cigle i fasada padali s objekata

U zemljotresu u Albaniji više od 60 povrijeđenih, cigle i fasada padali s objekata
38
I. P.
21.9.2019. u 19:47
21.9.2019. u 21:01
41
komentara
38

dijeljenja
1/6 Foto: Instagram
2/6 Foto: Instagram
3/6 Foto: Instagram
4/6 Foto: Instagram
5/6 Foto: Instagram
6/6 Foto: Instagram
Najmanje 68 osoba zatražilo je medicinsku pomoć nakon dva zemljotresa koji su danas potresli Albaniju. Također, oštećen je veliki broj objekata.
Kako javljaju albanski mediji, materijalna šteta je znatna i odnosi na uglavnom odlomljene komade fasade, znanto popucale zidove, odlomljene balkone te havarisane automobile koji su bili parkirani u blizini objekata.


U videima koje je objavio portal Joqalbania, može se vidjeti atmosfera netom nakon zemljotresa koji su danas pogodili Albaniju. Oba događaja imali su epicentar u Jadranskom moru, nekoliko kilometara od obale.

View this post on Instagram

Durrës.

A post shared by JOQ Albania (@joqalbania) on


Prvi zemljotres desio se u 16:04 sati i imao je jačinu 5,6 stepeni po Richteru, a zabilježen je šest kilometara od Drača, u Jadranskom moru, na dubini od 10 kilometara.

desetak minuta kasnije zabilježen je još jedan zemljotres jačine 5,2 stepena, s epicentrom 10 kilometara od Drača, također u Jadranskom moru.

View this post on Instagram

Fresku, Tiranë.

A post shared by JOQ Albania (@joqalbania) on


Zemljotres se osjetio i u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji.
Prijavi grešku


Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...