{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Tučepima otvoren parking samo za bogate

S
2.8.2011. u 14:25
0
91
U Tučepima otvoren parking samo za bogate
0
U Tučepima otvoren parking samo za bogate
Foto: Danas.hr
Građani Makarske, Tučepa i Brela osmslili su način kako da dodatno zarade tokom ljetne turističke sezone. Na privatnim zemljištima, uz samu obalu, otvorili su parkinge, te mjesto naplaćuju od 20 do 100 kuna. No, na nekim parkinzi prvo "morate dokazati" da ste bogati.
Tokom turističke sezone stanovnici uz Jadran osmišljavaju svakojake načine da zgrnu što više novca. U tome nema ništa loše sve dok se poštuju zakonski propisi i odredbe, piše Danas.hr.

Širom Makarske rivijere na privatnim posjedima otvoreni su parkinzi. Naravno, nije riječ o uređenim platformama s videonadzorom. Uglavnom je riječ o nesređenim, zemljanim parkinzima na kojima se mjesto naplaćuje od 20 do 100 kuna za cijeli dan.

U Tučepima se ističe parking na čijem je ulazu postavljena tabla na kojoj je napisano da tu svoje četverotočkaše mogu ostaviti samo bogati.

Na tabli je na engleskom i hrvatskom jeziku napisano "Samo za bogate". Cijena parking-mjesta je 80 kuna za jedan sat, ali isto toliko ćete platiti i ako automobil ostavite tu cijeli dan.

Nije poznato kako tvorci diskriminirajuće table ocjenjuju je li neko bogat. Možda zaviruju turistima u novčanike, ne dozvoljavaju onima s lošijim automobilima da se parkiraju, a možda im je 80 kuna koje ostave dovoljan dokaz o dobrostojećem imovinskom stanju.

Ovakav potez vlasnicima zemljišta vjerovatno donosi zaradu, ali susjedi time još jedom iskazuju svoju (ne)gostoljubivost, odnosno da prave razliku između "podobnih" i "nepodobnih" turista.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: