Granični prijelaz Merdare
21

U sukobu navijača Partizana i Kosovske policije osam ranjenih

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Grupa navijača Fudbalskog kluba Partizan, koja je iz Beograda organizovano krenula na obilježavanje Vidovdana na Gazimestanu, povrijeđena je jutros na graničnom prijelazu Merdare poslije sukoba sa Kosovskom policijom.

Kako Blic saznaje, incident se dogodio oko osam sati ujutru, kada su teško povrijeđena šesterica mladića, a dvojica lakše.

Dvojica lakše povrijeđenih su prebačena u Kuršumlijsku bolnicu, a šesterica teže povrijeđenih u Urgentni centar u Prokuplju.

Iako ljekari bolnice u Prokuplju ne mogu potvrditi da li je na mladiće pucano gumenim mecima ili bojevom municijom, jedan od povrijeđenih navijača je rekao da je to učinjeno bojevom municijom.

"Organizovano smo krenuli na Gazimestan da obilježimo Vidovdan. Bez ikakvih problema smo prešli našu granicu kada nas je na Merdarama zaustavila Kosovska policija. Rekli su nam da tuda nećemo proći i da nemamo šta da tražimo na Kosovu. Uslijedilo je komešanje, a zatim i tuča. U jednom trenutku policajci su na nas zapucali bojevom municijom", rekao je za Blic D. B. iz Beograda, dok je na nosilima unošen u prokupačku bolnicu.

Dr. Zoran Vučković je kazao agenciji Beta da svi povrijeđeni imaju rane od vatrenog oružja, ali da ne zna da li su od bojeve municije ili gumenih metaka.

"To su uglavnom teže povrede i zato su svi upućeni na Hirurgiju u Prokuplju", rekao je Vučković.