Uskoro i suđenja
92

U Srbiji pritvoreno 75 osoba zbog kršenja mjera izolacije

SRNA
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
U Srbiji je trenutno u pritvoru 75 ljudi zbog kršenja mjera samoizolacije, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije Radomir Ilić.

On je naveo da se ove osobe nalaze u tri posebna objekta u okviru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Vršcu, gdje su u pritvoru 43 osobe, u Požarevcu 15 i u Pirotu 17, saopšteno je iz Ministarstva pravde Srbije.

Ilić je naveo da su protiv većine tih osoba već podnijeti optužni akti, suđenja će početi za nekoliko dana, a Ministarstvo pravde Srbije je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Srbije izradilo poseban plan za organizaciju tih suđenja kako nikome ne bi bilo ugroženo zdravlje.

"Danas smo dobili posebnu opremu, tečnosti za dezinfekciju, rukavice i maske, kojom ćemo opremiti one sudove koji će suditi licima koja su prekršila mere samoizolacije i koja su potencijalno zaražena od virusa korona", naglasio je Ilić.

Ministarstvo pravde Srbije ranije je pravosudnim organima uputilo preporuke za postupanje u slučajevima u kojima osobe, ne poštujući mjere samoizolacije, čine krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i krivično djelo prenošenje zarazne bolesti za vrijeme vanrednog stanja.