Regija
11

U Srbiji kidnapovan dječak, blokirana granica s Rumunijom

Klix.ba
Trinaestogodišnji dječak iz Banatske Subotice je kidnapovan, a u sklopu policijske istrage bila je blokirana granica između Srbije i Rumunije.
Oteti dječak
Oteti dječak

Kako navodi Al Jazeera Balkans pančevačka policija potvrdila je za medije u Srbiji da je prijavljena otmica dječaka.

"Imamo neke informacije i Policijska uprava u Pančevu radi na tom slučaju i očekujem da ćemo večeras imati više informacija", rekao je u Beogradu ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović.

On je napomenuo da zbog interesa istrage ne može da daje više informacija o tom slučaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objavilo je fotografiju nestalog dječaka i pozvalo građane koji ga prepoznaju i imaju bilo kakve informacije o njemu da pozovu policiju.

Dječak je posljednji put viđen u selu Banatska Subotica, opština Bela Crkva i na sebi je imao svijetlo zelenu majicu, crni šorc i crne patike. Dječak je visine 130 centimetara, smeđe kose i očiju.

Ranije ove godine, drugi slučaj otmice djeteta potresao je javnost.

U martu, nakon dvosatne policijske potjere, pronađena je dvogodišnja djevojčica koja je oteta u Beogradu, a otmičari su uhapšeni.

Policija je kasnije potvrdila kako je uhapsila troje državljana Francuske zbog postojanja osnova sumnje da su oteli devojčicu, a na teret im se stavlja krivično djelo trgovina ljudima.