Komentari (128)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hrvat sam iz Hercegovine,,,i jako mi je drago što Hrvatska i BiH imaju najbolje dobrosusjedske odnose u čitavoj regiji :D
Da ti je to drago ne bi naglašavao ko si, šta si i odakle si ;)
Da ti je to drago ne bi naglašavao ko si, šta si i odakle si ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ne bih rekao da je najljepsa, ali najmodernija zasigurno jeste ! :)
Sumnjaš u Džamonjinu genijalnost?
Ljepse su mi one klasicne bosanske dzamije kao Ferhadija, Aladza, Begova,....
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Svaka čast mojoj Rijeci. Iako taj grad nije moj rodni grad, on je jedino mjesto u kojem se osjećam istinski kod kuće. Nadam se da ćemo imati priliku čitati još mnogo ovakvih lijepih vijesti, koje samo potvrđuju tople dobrosusjedske odnose između naše domovine i Hrvatske.
Mašalah!
Odlično novi centar za terorizam u novoj europi,a je li ono u Kataru otvorena ijedna crkva ili recimo u Sarajevu,e ludog li naroda majko mila pola im sunarodnjaka u Bosni pobili i protjerali,nedaju im nikakava prava niti dan danas a o Pelješkom mostu neće ni da čuju a hrvati im đamije otvaraju gdje nikad nisu bile i ližu se s njima a izaće im to na nos,sigurno. Dzamijama na zapadu nije mjesto!!! Svicarci su 2009. referendumom izglasali zabranu gradnje novih minareta a kod nas na otvorenje dodje pola drzavnog vrha... opce veselje... hrvatski narod ionako nitko nista ne pita...
haj sve kontam, al da munara niije na dzamiji vec pored nje ne knontam...
LIJEPOJE VIDJETI I ĐAMIJU I CRKVU OVU CRKVU ONU.
sve ok moderno nema sta, samo ovaj minaret mi se nikako ne svidja da je bar u klasicnom starom obliku ili da ima neke slicnosti bar to.
sve jest, al najljepša džamija u Evropi...sumnjam...izgleda kao spomenik braniteljima...Bože me sačuvaj ako je ovo najljepše....nema ljepših od sarajevskih :)
Ti si samo lokal patriota. Islam je prilagodljiv i veoma predan umjetnosti. Arhitektura / prava/ je umjetnost. Ko hoće starine neka dođe u Sarajevo da se nagleda i naravno to plati-turizam.
iskreno ovo mi je previse, ako su htjeli praviti islamski centar trebali su ga napraviti posebno, zna se za sto dzamija sluzi i trebala bi biti klasnicna gradnja. ovo je previse, lici mi na neki space shuttle :)
Draga moja i jeste. Kada se zna da se proboj vrši vrhunskim dostignučima koja su i lijepa i korisna.
Ljudi lafo hoce fabrike a sve sami neradnici hahaha haaalo ba jeste li spremni rintati po 50, 60 sati hefticno aaaaa???
Svaka cast za susjede,poslije NDH i dzamije koju je Pavelic gradio a smrdljive komunjare u muzej pretvorili ,hrvati opet pokazuju veliku toleranciju i pamet,jer sada ce Katar drugacije na njih gledati.
u rijeci inace zivi puno bosnjaka koje je sredinom osamdesetih poceo organizovano naseljavati babo,zanimljivo je da se oni po popisu vode kao hrvati muslimanske vjeroispovjesti.hocu reci na papiru ih nema al kad odes u grad svaki cetvrti je bosnjak iz krajine :)...znaci jedna dzamija je objektivno malo za toliku populaciju ako su vjernici
Jedna je sasvim dovoljna za jedan mediteranski, katolički grad.
Sve divno al kad ugledah facu "Sajinog jarana kjafira Bakira" e sva ljepota nestade.Hrvatima svaka cast,odose oni brzinom svjetlosti naprijed a vi dragi bosanci trk diktatoru Titu pjevat pjesmice i mahat zastavicama.
Masha'Allah.
Jedno 20-30 miliona eura ... dzamija,crkvi ima dovoljno,gradimo firme i pravimo radna mjesta ... Ovo je mogla biti firma sa 500 radnika i platama od 1200-1500 KM (4000-5500 kuna ) ... sta vam je draze :D :D :D A imat cu vise unlike-ova deff hehehe
Da mogu otvorit firmu i da imam pare radio bi posteno,al ovakva pretjerivanja sa dzamijama,crkvama nisu potrebna jer to su mogle biti firme,,, Zamisli dijete ti ne radi i otvore firmu umjesto ove dzamije,govorio bi HVALA BOGU pa ima posla i kad je otvorise ... U mom mjestu u krugu od 3 kilometra zracne linije ima jedno 10 dzamija ,,, a u gradu katolicka crkva solidna ,,, gdje ce se sad molit pravoslavci,moraju ici 15 kilometara do najblize bogomolje ,,, A nisam pravoslavac da se zna !! Mirza ....
Njaljepsa dzamija je ona koja je najposjecenija. to je moje misljenje!