Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SVI GOVORA BOSANSKI A OVAMO SE PRAVE ENGLEZI;;;;;;BOSANSKI
ti srb-ine lupas previse i prestani da blebeces besmislice.ja,vuk s. karadzic sam srbin i radio sam na srbskom jeziku,sto ne znaci da ostali jezici ne postoje.srbski jezik je jedan od staro-sklavinskih jezika,koji je pretrpio odredjene utjecaje.npr.moje prezime karadzic je nastalo od turske rijeci \"kara\",sto na srbskijem jeziku znaci \"crni\",sto ce reci da mi se porodica rijetko kupala,pa smo ljudima izgledali mrki.uzmi rjecnik turcizama u srpskom jeziku,pa ces se iznenaditi koliko turskih rijeci srblji i dan-danas koriste kao svoje.i za kraj,srbska gospoda se podsmijevala meni,vuku stefanovicu karadzicu kad sam radio rjecnik serbskoga jezika i zvali su nas narodni serbski jezik \"govedarski\",a oni sami su koristili uglavnom francuski.nego,ostavi se lingvistike i fataj se bureka(turcizam) od sira i cevapa(turcizam) na kalemegdanu(turcizam).tvoj baba(turcizam)
jesi vidja,jado
haha, koji ludaci majko moja... trebali su pored hrvatskih \'eksperata\' \'angažirati\' i struĆnjaka za bosanski jezik prof. dr. senahida halilovića
slazem se da imamo previse naziva i \"jezika\" za jedan te isti jezik, ali mozes li mi samo odgovoriti ciji je jezik Vuk uzeo kao standardni? Onda kad je srpski jezik postao???
Dok se svi u vozu voze, sta se radi u vlaku? Dok se svi talasaju na talasima , sta se rade na valovima? Dok neki sjekirom sijeku, sta rade sa shjekirom?
hahahahha jel vam bar sad jasno koliki ste svi vi glupani sa hrvatskim, bosanskim i ostalim vjesatckim jezicima?
\"Čirgić je naveo da su na izradi gramatike bili angažovani hrvatski eksperti, jer za taj posao u Crnoj Gori nije bilo prevelikog interesovanja.\" hocete rec da su lijeni bili?
pocinjem polako da vjerujem da se apokalipsa blizi