Nakon ostavki
0

U Podgorici danas sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost

SRNA
Foto: Vijesti.me
Foto: Vijesti.me
U Podgorici će danas biti održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost povodom pogoršane sigurnosne situacije u glavnom gradu Crne Gore.

Na sjednicu Vijeća, na čijem je čelu predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, pozvani su predstavnici svih nadležnih državnih organa.

Direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović i načelnik Centra sigurnosti Podgorica Jovica Rečević podnijeli su jučer ostavke zbog pogoršane sigurnosne situacije.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić rekao je da rezultati koje je policija postigla u obračunu sa kriminalnim grupama nisu bili garant da će se izbjeći situacije da nevini građani budu žrtve obračuna organizovanih kriminalnih grupa.

"Uvjeravam vas da ćemo još snažnije nastaviti obračun sa kriminalcima ne samo u Podgorici već i u svim crnogorskim gradovima", poručio je Nuhodžić.

U pucnjavi koja se jučer dogodila u centru Podgorice ubijeni su Radivoje Jovanović i Miloš Šaković.

Jovanović je nedužna žrtva koja je stradala u pucnjavi na Šakovića.

U eksploziji u blinidranom automobilu prije dva dana likvidiran je Dražen Čađenović. Ovaj slučaj okarakterisan je kao obračun organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori.

Od sedam napada eksplozivom od početka godine, tri se povezuju sa sukobima klanova.