Nezadovoljni vjernici
379

U Podgorici 60 hiljada ljudi protestvovalo protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti

D. Be.
Foto: Biljana Matijašević/Vijesti.me
Foto: Biljana Matijašević/Vijesti.me
U Podgoricu su večeras pješkestigli brojni stanovnici Kuča, Merinića, Bjelopavlića, Pipera, Bratonožića i drugih mjesta u Crnoj Gori. Oni su stigli ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici nakon više sati pješačenja kako bi u litiji protestvovali zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Mediji izvještavaju da se radi o najvećem skupu ikada u Crnoj Gori s obzirom da se brojka okupljenih popela na 60.000.

U više navrata su manje grupice pokrenule skandiranja o Kosovu, Srbiji i pogrdnim imenima nazivali predsjednika Crne Gore Milu Đukanovića, ali čim bi takvo uzvikivanje krenulo ostali iz protestne kolone bi počeli da uzvikuju "Ne damo svetinje" i tako ih nadglašavaju, piše crnogorski portal Vijesti.me.

Iz Mitropolije crnogorsko primorske tvrde da u litiiji kroz Podgoricu večeras učestvuje više desetina hiljada građana.

Dok su prolazili pored zgrade Predsjedništva, grupa okupljenih pjevala je "Ustala je Crna Gora, svetinja se branit mora, Milo lopove".

Iz hrama Hristovog vaskrsenja krenula je protestna litija, zbog nezadovoljnih usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovjesti. Litiji u Podgorici se pridruzile litije iz Danilovgrada, Spuža, Zete, Kuča, Pipera, Komana, Katunske nahije, Cevljana...

Sveštenik Predrag Šćepanović je kazao da je ovo najbrojniji skup ikad kao i da brojniji ovaj hram ne pamti. Poručio da litija prođe mirno i dostojanstveno.

"Moramo biti spremni na sve provokacije. Ići ćemo kroz centar grada, Ulicom Slobode, preko Milenijuma", kazao je Šćepanović.