Hrvatska
0

U more kraj Zadra srušio se školski avion

FENA
Avion Lufthansine pilotske škole nestao je danas oko 12,30 sati s radara kontrole zračne plovidbe, a pretpostavlja se da je pao južno od Dugog otoka, na otvorenom moru, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Prema podacima zadarske Policijske uprave, u avionu Pipper 44 bile su dvije osobe – hrvatski instruktor i učenik, talijanski državljanin.

U potrazi za avionom sudjeluju djelatnici Lučke kapetanije, zadarske Policijske uprave, pripadnici Hrvatske ratne mornarice i Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva. Akcijom koordinira nacionalna središnjica za traganje i spašavanje.

Prema neslužbenim informacijama, oko 12,30 sati na morskoj površini šest kilometara južno od Dugog otoka uočena je velika masna mrlja, no ubrzo je nestala.

Osim brodova, u potragu su uključeni i helikopteri. Policija je pozvala nautičare da sve moguće informacije dostave njoj ili Centru 112.

Dvomotorac za uvježbavanje pilota je iz skupine aviona u Intercockpitovoj školi na zadarskoj Zračnoj luci. Voditelj te škole Christian Wendt izjavio je danas novinarima da je zrakoplov na toj ruti i inače letio, to jest da je ona bila uobičajena. Zrakoplov se u zadarsku Zračnu luku trebao vratiti oko 13 sati.