Zaplijenjeni droga i oružje
0

FOTO / U međunarodnoj akciji "Bela" uhapšeno 10 državljana BiH

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Međunarodna akcija "Bela", koja ima za cilj presijecanje međunarodne narko rute koja ide iz Makedonije preko Srbije s odredištem u Hrvatskoj i koja je počela prije nekoliko dana privodi se kraju, rečeno je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj, na kojoj su sudjelovali načelnik Goran Burušić i Berislav Lankaš iz Službe kriminaliteta droga, te Ante Hrgić iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Rečeno je da je 11. i 12. marta na području BiH, nakon oružanog sukoba, uhapšeno pet državljana i jedna državljanka BiH, a sljedeća dva dana na području Hrvatske, u gradu Zagrebu, još četiri državljanina BiH.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Pritom je zaplijenjeno više od 39 kilograma marihuane i određena količina tableta XTC-a čija se vrijednost procjenjuje na 700.000 kuna (oko 92.000 eura). Zaplijenjena su i dva komada naoružanja te veći novčani iznos u različitim valutama.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Policijski dužnosnici rekli su kako se radilo o narko ruti iz Makedonije preko Srbije s odredištem u Hrvatskoj. Akcija je još u toku, pa za javnost nisu otkriveni detalji moguće istrage u Republici Makedoniji.