Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jeste vi u Hrvstskoj spremni, sta mi da radimo ? Eno u Bugojnu bebe umiru od meningitisa mi u citavoj drzavi nemamo vakcinu za to.
Sad ozbiljno: Može li neko reći ko se razumije u to da li se može vakcinisati protiv gripe? Čitam juče u Avazu da je samo 2% građana vakcinisano protiv gripe. Je li ta vakcinacija ide ono jednom u životu ili se svake godine treba vakcinisati pred sezonu gripe? Hvala
@Simply_Red. Postoji više sojeva gripe i potrebno je za svaki soj nanovo se vakcinisati. Agencija za zastitu stanovnistva od zaraznih i infektivnih bolesti, proglasi koji je soj aktuelan i prema tome izdaje smjernice. Min. zdr. nabavlja određenu vrstu vakcine. Dakle, za svaki soj, moras se sezonski vakcinisati, naravno ako to zelis. Za dalja pitanja, stojim ti na raspolaganju.
@Sticenik Je li izdata smjernica za ovu sad što dolazi najave su žestoke?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Stavio sam si veliko ogledalo u sobu, skinuo gacice, rasirio noge i gledam si shupak i drkam kako ga trpam u tu rupicu