Novi bilans
28

U Hrvatskoj 56 novozaraženih od koronavirusa, 37 ih je ozdravilo od početka pandemije

R. D.
Dusko Marusic/PIXSELL
Dusko Marusic/PIXSELL
Nacionalni stožer civilne zaštite na svojoj jutrošnjoj konferenciji za medije objavio je trenutno stanje pandemije koronavirusa u Hrvatskoj. Ukupno je 37 osoba ozdravilo od početka pandemije

Ministar zdravlja Vili Beroš kazao je kako je od 16 sati jučer 56 osoba bilo pozitivno na novi koronavirus te je broj zaraženih u Hrvatskoj porastao na 551.

"U posljednja 24 sata imamo tako 70 novih slučajeva što je sa epidemiološke strane dobra vijest jer je porast još uvijek linearan", kazao je Beroš.

U Hrvatskoj je dosad testirano 4.482 osobe, a u posljednja 24 sata 524. Beroš je kazao kako je prosješna dom zaraženih u Hrvatskoj 48,02 godine, da je 54 posto muškaraca i 46 žena.

"Od zaraženih 25 posto stariji su od 60 godina", kazao je Vili Beroš.

U četvrtak popodne treća osoba u Hrvatskoj preminula je od koronavirusa. Riječ je o onkološkoj pacijentici iz Slavonskog Broda.

Ministar unutrašnjih Davor Božinović kazao je rast broja zaraženih u Hrvatskoj linearan što ukazuje na to da se građani pridržavaju uputa te je naveo niz odluka koje oblažavaju uvedene restrikcije.

"Prva odluka se odnosi na dopuštenje rada određenih specijaliziranih trgovina u sistemu tržnica kako bi se povećao kapacitet opskrbe hrvatskih građana i pomoglo poljopivredi. To su dućani koji prodaju hranu, higijenske artikle, poljoprivredne trgovine i dućani koji prodaju hranu za životinje. Drugo izuzeće se odnosi na rad prodavaonica u kojima se prodaje građevinski materijal i to za područje Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije i to zbog posljedica za saniranje štete od potresa", kazao je Božinović.