Regija
4

U Dubrovniku danas 11.000 turista s kruzera, očekuje se rekordna godina

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
U Dubrovnik je danas uplovilo pet brodova na kružnim putovanjima s kojima je doputovalo oko 11.000 putnika, što je i najviše u jednom danu u ovoj godini.

Svih pet kruzera usidreno je u Gružu. Velik broj turista izazvao je i gužve u prometu, osobito oko povijesne jezgre grada, javio je dopisnik agencije Anadolija.

U ranim jutarnjim satima pristala je MSC Armonija koja je iz Ankone u Dubrovnik dovela oko dvije hiljade putnika na kružnim putovanjima, dok je Costa Magica na sidrištu u Grušku luku s Krfa u Dubrovnik dovela 2.950 putnika.

Grand Celebration u ranim jutarnjim satima u Grušku luku je uplovio sa nešto više od 1.600 putnika, Splendour of the Seas kapaciteta 1.700 putnika te u popodnevnim satima Norvegian Jade sa oko 2.700 putnika

Dosadašnji promet brodova na kružnim putovanjima u Dubrovniku je veći za oko deset posto u usporedbi s prometom od prošle godine u isto vrijeme. Ovu omiljenu destinaciju brodova na kružnim putovanjima Mediteranom, prema evidencijama dubrovačke Lučke uprave, posjetilo je u prvih šest mjeseci oko 440.000 putnika s brodova na kružnim putovanjima.

Također, prema podacima Lučke uprave, ova godina kada je riječ u turistima s kružnih putovanja u svakom pogledu će biti rekordna.