Beograd
51

U biznismena Peconija pucao akter kultnog filma "Vidimo se u čitulji"

Klix.ba
Jedan od najbogatijih biznismena Srbije Predrag Ranković Peconi, koji je sinoć ranjen u hotelu "Parag" u Beogradu, operisan je danas i u stabilnom je stanju. Zadobio je prostrelne rane noge kada je u njega pucao Željko Rutović koji je poznat po popularnom filmu "Vidimo se u čitulji".

Oni su sjedili zajedno za stolom sa nekoliko biznismena, jednom pjevačicom i dvjema djevojkama koje su i bile razlog pucnjave.

Kako piše Blic, Rutović je dao neumjesan komentar za djevojke koje su sjedile za stolom na što se Peconi naljutio te su se počeli svađati. Nisu pomogli ni zaštitari. Rutović je zapucao i ispalio šest metaka.

Peconi je zadobio prostrelne rane, naprsla mu je butna kost i stopalo. Imao je i povredu glave i posjekotine na rukama, na osnovu čega su mediji zaključili da je došlo i do tuče. Zadržan je na liječenju u bolnici u Beogradu.

Željko Rutović (55), beogradski biznismen, jedan je od rijetkih preživjelih iz kultnog filma "Vidimo se u čitulji". Iako se njegovo ime pominje i u "Bijeloj knjizi" on ni danas nema nijednu jedinu mrlju u karijeri, nikad nije osuđivan i važi za uspješnog i ozbiljnog biznismena, piše Telegraf.

Nakon epohe "Vidimo se u čitulji" (film je snimljen 1994. godine, a baziran na knjizi "Kriminal koji je izmijenio Srbiju") Rutović se primirio i počeo da vodi miran porodičan život. Iako nikada nije osuđivan, u medijima je opisivan kao "opasan momak", a ubrzo nakon filma povukao se iz javnosti i posvetio porodici. U braku je sa bivšom misicom i nekadašnjom učesnicom Farme Mirjanom Božović i ima troje djece - sina Ognjena i blizance Radmilu i Vasilija.

Vlasnik je hotela, kockarnica i lanca brze hrane, a bivši je vlasnik kockarnice u elitnom ruskom turističkom gradu Sočiju.

Nakon 23 godine Rutović je ponovo u centru interesovanja javnosti jer je, nakon što je pucao u Peconija, pobjegao i za njim traga policija.

Peconi je inače vlasnik kompanije Invej i televizije Happy.