{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Beogradu se otvara najveće kino u regiji - CineStar Planet

12.9.2012. u 10:08
0
10
U Beogradu se otvara najveće kino u regiji - CineStar Planet
0
U Beogradu se otvara najveće kino u regiji -  CineStar Planet
Foto: Arhiv
Kompanija Delta Real Estate postigla je dogovor sa Blitz-CineStarom, najvećim kinooperaterom u regiji o zakupu prostora za CineStar Planet - megaplex sa 18 kino dvorana koji uključuje IMAX® i Gold Class kino dvorane u sklopu trgovačkog centra Delta Planet koji će biti izgrađen u Beogradu.
CineStar Planet bit će u potpunosti digitalizirani megaplex s 18 dvorana ukupnog kapaciteta 3.300 sjedala. U ovom, najvećem kinu u regiji, prikazivat će se oko 200 novih filmskih naslova godišnje i to paralelno sa svjetskim kinima. Osim filmova, posjetitelji će moći uživati i u alternativnim sadržajima poput live prijenosa koncerata, opera, baleta i sportskih događanja, objedinjenih pod nazivom Spektakli u CineStaru.

Potpuni užitak gledanja filmova omogućavat će komforne klimatizirane dvorane s "wall to wall" platnima i najkvalitetnijom audiovizualnom tehnologijom. Čak deset dvorana biti će opremljeno najnovijom 3D digitalnom tehnologijom, a dvije CineStar eXtreme dvorane zvučnim sistemom Auro 11.1 3D, koji omogućuje zapanjujuće iskustvo 3D zvuka na tri prostorne osi (širina, dubina i visina) umjesto na dvije osi tradicionalnog surround zvuka.

Otvaranje je predviđeno u jesen 2014. godine.

IMAX napokon u Beogradu u Delta Planetu

IMAX kina omogućuju najbolje i najkvalitetnije projekcije na svijetu koristeći IMAX, IMAX 3D® i IMAX DMR® tehnologiju.

IMAX kvalitetu karakterizira kristalno čista slika, laserski preciziran zvuk, stadionski raspored sjedala, gigantsko filmsko platno, posebni digitalni projektori i dvorana izgrađena prema parametrima koje nameću najzahtjevniji IMAX standardi. Prva IMAX dvorana u Srbiji imat će više od 500 sjedala. Gigantsko platno premazano je srebrom kako bi se povećala količina svjetla koje se reflektira prema publici, širine 25 metara i visine 14 metara (350m2) - što je veće od IMAX dvorane u Zagrebu i među najvećima u Europi. Dva digitalna projektora najnovije generacije omogućuju iznimno visoku rezoluciju i time daleko nadmašuju bilo koji drugi postojeći projekcijski sustav. Ako ovome dodamo još i IMAX 3D, tada govorimo o potpuno novoj dimenziji gledanja filma. IMAX brand prepoznat je od strane posjetitelja širom svijeta kao jedinstveni i najpotpuniji filmski doživljaj.

Gold Class – mix lounge bara, restorana i kina - luksuz u CineStar Planetu

CineStar Planet imat će i dvije luksuzne Gold Class dvorane odvojene od ostatka kina, s vlastitom izdvojenom recepcijom za prijem gostiju i prodaju ulaznica, prostranim lobbyem i garderobom. U svakoj dvorani nalazi se 58 posebno raspoređenih, iznimno udobnih elektronski podesivih fotelja, koje gledatelju omogućuju mijenjanje položaja. Svaka fotelja sadrži i poseban pretinac kod naslona za ruke za odlaganje privatnih stvari. Fotelje su postavljene u paru, a između njih se nalazi stolić. Posebna pogodnost Gold Class dvorana odnosi se na mogućnost naručivanja jela i pića tokom projekcije filma. Svaka fotelja ima svoju zasebnu tipku kojom posjetitelj poziva konobara, koji mu je u svakom trenutku na raspolaganju. Posjetitelji mogu naručiti hranu iz posebno formiranog menija, te pića iz bogate ponude, kako bezalkoholnih tako i alkoholnih.

"CineStar kina su kroz godine svojim radom, kvalitetnom uslugom i ponudom filmova stvorili veliki krug vjernih posjetitelja, koji svoje slobodno vrijeme rado provode u kinima s pet zvjezdica. Upravo zbog toga, nikada ne posustajemo već intenzivno nastavljamo s ulaganjem – i zato, nakon uspješnog razvijanja multiplexa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kompanija Blitz-CineStar odlučila je proširiti svoju djelatnost i na srbijansko tržište. Zahvaljujući budućem Deltinom trgovačkom centru Delta Planet, idealnoj lokaciji za CineStar kino, počinjemo s radom na najvećem i najprestižnijem megaplexu u čitavoj regiji koji uključuje IMAX i Gold Class kina. Potpuno sam uvjeren kako će CineStar Planet biti najuspješnije kino na prostorima bivše Jugoslavije i da je ovaj projekt samo početak dugoročne suradnje s tvrtkom Delta", izjavio je Hrvoje Krstulović, član Uprave kompanije Blitz-CineStar.

"Delta Planet će prvi u Srbiji, u suradnji s CineStar-om, ponuditi kino s najsavremenijom IMAX tehnologijom, s kvalitetom slike i tona kakva još nije viđena i doživljena na ovim prostorima. Izuzetno smo zadovoljni saradnjom, te vjerujemo kako ćemo zahvaljujući spoju kvalitetnog trgovačkog centra i kina stvoriti top destinaciju u Srbiji i regiji. Ovo je samo potvrda naše najave da će Delta Planet ponuditi vrhunske i dosad neviđene sadržaje na ovim prostorima. Također, razmatramo opcije kako da sa CineStarom nastavimo suradnju na drugim, novim projektima", izjavio je generalni direktor Delta Real Estate Grupe, Vojislav Glavinić.

Blitz-CineStar najveći je kinoprikazivač u regiji. Sa željom da izjednači kvalitetu kino ponude u regiji s kvalitetom ponude drugih razvijenih evropskih zemalja, Blitz-CineStar 2003. godine otvara prvi multipleks: CineStar Zagreb (13 dvorana s 2.940 sjedala), nakon čega slijedi i otvorenje ukupno 11 multiplexa zaključno sa CineStarom Dubrovnik i Mostar koji su otvoreni ovog ljeta. Navedeni multipleksi čine CineStar lanac koji obuhvaća 79 dvorana ukupnog kapaciteta 13.867 sjedala i ostvaruje oko 4 miliona posjetitelja godišnje. Blitz-CineStar će u širenju mreže multipleksa u idućih dvanaest mjeseci otvoriti još tri kina: multiplex u Slavonskom Brodu, multiplex s 11 dvorana u Splitu i multiplex u Vukovaru, te 2014. godine megaplex CineStar Planet u Beogradu.

Uz postojeće multiplekse koji uključuju i premimum kino formate kao što su IMAX i Gold Class, CineStar će imati lanac od ukupno 15 multiplexa sa 115 dvorana i gotovo 20.000 sjedala što ga čini najvećim kino prikazivačem na tržištima bivše Jugoslavije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: