{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Beogradu se otvara najveće kino u regiji - CineStar Planet

12.9.2012. u 10:08
0
10
U Beogradu se otvara najveće kino u regiji - CineStar Planet
0
U Beogradu se otvara najveće kino u regiji -  CineStar Planet
Foto: Arhiv
Kompanija Delta Real Estate postigla je dogovor sa Blitz-CineStarom, najvećim kinooperaterom u regiji o zakupu prostora za CineStar Planet - megaplex sa 18 kino dvorana koji uključuje IMAX® i Gold Class kino dvorane u sklopu trgovačkog centra Delta Planet koji će biti izgrađen u Beogradu.
CineStar Planet bit će u potpunosti digitalizirani megaplex s 18 dvorana ukupnog kapaciteta 3.300 sjedala. U ovom, najvećem kinu u regiji, prikazivat će se oko 200 novih filmskih naslova godišnje i to paralelno sa svjetskim kinima. Osim filmova, posjetitelji će moći uživati i u alternativnim sadržajima poput live prijenosa koncerata, opera, baleta i sportskih događanja, objedinjenih pod nazivom Spektakli u CineStaru.

Potpuni užitak gledanja filmova omogućavat će komforne klimatizirane dvorane s "wall to wall" platnima i najkvalitetnijom audiovizualnom tehnologijom. Čak deset dvorana biti će opremljeno najnovijom 3D digitalnom tehnologijom, a dvije CineStar eXtreme dvorane zvučnim sistemom Auro 11.1 3D, koji omogućuje zapanjujuće iskustvo 3D zvuka na tri prostorne osi (širina, dubina i visina) umjesto na dvije osi tradicionalnog surround zvuka.

Otvaranje je predviđeno u jesen 2014. godine.

IMAX napokon u Beogradu u Delta Planetu

IMAX kina omogućuju najbolje i najkvalitetnije projekcije na svijetu koristeći IMAX, IMAX 3D® i IMAX DMR® tehnologiju.

IMAX kvalitetu karakterizira kristalno čista slika, laserski preciziran zvuk, stadionski raspored sjedala, gigantsko filmsko platno, posebni digitalni projektori i dvorana izgrađena prema parametrima koje nameću najzahtjevniji IMAX standardi. Prva IMAX dvorana u Srbiji imat će više od 500 sjedala. Gigantsko platno premazano je srebrom kako bi se povećala količina svjetla koje se reflektira prema publici, širine 25 metara i visine 14 metara (350m2) - što je veće od IMAX dvorane u Zagrebu i među najvećima u Europi. Dva digitalna projektora najnovije generacije omogućuju iznimno visoku rezoluciju i time daleko nadmašuju bilo koji drugi postojeći projekcijski sustav. Ako ovome dodamo još i IMAX 3D, tada govorimo o potpuno novoj dimenziji gledanja filma. IMAX brand prepoznat je od strane posjetitelja širom svijeta kao jedinstveni i najpotpuniji filmski doživljaj.

Gold Class – mix lounge bara, restorana i kina - luksuz u CineStar Planetu

CineStar Planet imat će i dvije luksuzne Gold Class dvorane odvojene od ostatka kina, s vlastitom izdvojenom recepcijom za prijem gostiju i prodaju ulaznica, prostranim lobbyem i garderobom. U svakoj dvorani nalazi se 58 posebno raspoređenih, iznimno udobnih elektronski podesivih fotelja, koje gledatelju omogućuju mijenjanje položaja. Svaka fotelja sadrži i poseban pretinac kod naslona za ruke za odlaganje privatnih stvari. Fotelje su postavljene u paru, a između njih se nalazi stolić. Posebna pogodnost Gold Class dvorana odnosi se na mogućnost naručivanja jela i pića tokom projekcije filma. Svaka fotelja ima svoju zasebnu tipku kojom posjetitelj poziva konobara, koji mu je u svakom trenutku na raspolaganju. Posjetitelji mogu naručiti hranu iz posebno formiranog menija, te pića iz bogate ponude, kako bezalkoholnih tako i alkoholnih.

"CineStar kina su kroz godine svojim radom, kvalitetnom uslugom i ponudom filmova stvorili veliki krug vjernih posjetitelja, koji svoje slobodno vrijeme rado provode u kinima s pet zvjezdica. Upravo zbog toga, nikada ne posustajemo već intenzivno nastavljamo s ulaganjem – i zato, nakon uspješnog razvijanja multiplexa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kompanija Blitz-CineStar odlučila je proširiti svoju djelatnost i na srbijansko tržište. Zahvaljujući budućem Deltinom trgovačkom centru Delta Planet, idealnoj lokaciji za CineStar kino, počinjemo s radom na najvećem i najprestižnijem megaplexu u čitavoj regiji koji uključuje IMAX i Gold Class kina. Potpuno sam uvjeren kako će CineStar Planet biti najuspješnije kino na prostorima bivše Jugoslavije i da je ovaj projekt samo početak dugoročne suradnje s tvrtkom Delta", izjavio je Hrvoje Krstulović, član Uprave kompanije Blitz-CineStar.

"Delta Planet će prvi u Srbiji, u suradnji s CineStar-om, ponuditi kino s najsavremenijom IMAX tehnologijom, s kvalitetom slike i tona kakva još nije viđena i doživljena na ovim prostorima. Izuzetno smo zadovoljni saradnjom, te vjerujemo kako ćemo zahvaljujući spoju kvalitetnog trgovačkog centra i kina stvoriti top destinaciju u Srbiji i regiji. Ovo je samo potvrda naše najave da će Delta Planet ponuditi vrhunske i dosad neviđene sadržaje na ovim prostorima. Također, razmatramo opcije kako da sa CineStarom nastavimo suradnju na drugim, novim projektima", izjavio je generalni direktor Delta Real Estate Grupe, Vojislav Glavinić.

Blitz-CineStar najveći je kinoprikazivač u regiji. Sa željom da izjednači kvalitetu kino ponude u regiji s kvalitetom ponude drugih razvijenih evropskih zemalja, Blitz-CineStar 2003. godine otvara prvi multipleks: CineStar Zagreb (13 dvorana s 2.940 sjedala), nakon čega slijedi i otvorenje ukupno 11 multiplexa zaključno sa CineStarom Dubrovnik i Mostar koji su otvoreni ovog ljeta. Navedeni multipleksi čine CineStar lanac koji obuhvaća 79 dvorana ukupnog kapaciteta 13.867 sjedala i ostvaruje oko 4 miliona posjetitelja godišnje. Blitz-CineStar će u širenju mreže multipleksa u idućih dvanaest mjeseci otvoriti još tri kina: multiplex u Slavonskom Brodu, multiplex s 11 dvorana u Splitu i multiplex u Vukovaru, te 2014. godine megaplex CineStar Planet u Beogradu.

Uz postojeće multiplekse koji uključuju i premimum kino formate kao što su IMAX i Gold Class, CineStar će imati lanac od ukupno 15 multiplexa sa 115 dvorana i gotovo 20.000 sjedala što ga čini najvećim kino prikazivačem na tržištima bivše Jugoslavije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: